Stere Farmache

Stere FarmacheStere-Constantin Farmache este presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti din anul 2008, dupa ce inainte a ocupat pozitia de director general, de la infiintarea institutiei din 1995.

Farmache are 55 de ani, iar in prezent este si prim vicepresedinte executiv al Alpha Bank, membru in Consiliul de Administratie al Alpha Finance. Intre anii 2006 si 2010 a fost si vicepresedinte al Depozitarului Central.

De asemenea, el este presedinte al comitetului indicilor in BVB.

In decembrie 2008, Stere Farmache si-a anuntat demisia din functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti, dupa aproape 14 ani de activitate. Decizia i-a luat prin surprindere pe actorii pietei de capital. Pozitia de director a fost ocupata de Anca Dumitru pana in septembrie 2010, cand a inceput mandatul lui Valentin Ionescu, actualul CEO.

Citeste interviuri cu Stere Farmache pe Wall-Street.ro:

Ce franeaza propulsarea BVB cu viteza maxima? INTERVIU VIDEO cu presedintele Bursei


INTERVIU VIDEO cu Stere Farmache: Despre schimbarile capitalismului si perspectivele economiei

Asteptarile unui 2011 istoric. Interviu cu presedintele BVB

Ciprian Zah

Ciprian ZahCiprian Zah este vicepresedintele BVB din februarie 2010. In varsta de 39 de ani, Zah este membru in Consiliul de Administratie al SSIF Broker SA si presedinte supleant al comisiei de admitere la tranzactionare din Bursa.

Anterior, el a fost membru in CA-ul mai mult companii, precum SC Consal Edilitare, SC Stirom, SC Gastroserv, dar si director general al SSIF Cri-Investco SA sau agent de bursa si delegat la SSIF Broker Cluj.


Mircea Botta

Mircea BottaCu o experienta de 11 ani in piata de capital, Mircea Botta este al doilea vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

In varsta de 42 de ani, Botta a fost secretar general a Consiliului BVB intre 2009 si 2010, iar din 2007 pana in prezent este presedinte al SC Romcapital Group.

Intre 2004 si 2006 a fost vicepresedinte la Bursa Electronica Rasdaq, iar in perioada 2001-2002 a fost presedinte al acestei companii. In prezent, Botta este si presedinte titular al Comisiei de Apel din BVB.

Dupa validarea consiliului si alegerile interne din 2010, Mircea Botta, noul vicepresedinte al Bursei, vorbea despre strategia sa la Bursa, in primul sau interviu din aceasta pozitie, acordat Wall-Street.ro. Cu planuri concrete, ganduri de colaborare cu toate institutiile din piata si dorinta de a aduce BVB la un nivel comparabil pe plan regional, presedintele societatii de intermediere Romcapital nu vrea sa "inventeze din nou roata", dar promitea o lista lunga cu realizari. Citeste aici mai multe detalii.


Siminel Cristian Andrei

Siminel Cristian AndreiSiminel-Cristian Andrei este secretar general si membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti de la inceputul anului trecut.

El este directorul NCH Advisors Romania si controleaza 95% din casa de brokeraj Tradeville, prin intermediul Annaliesse Investments Limited.



Octavian Molnar

Octavian MolnarOctavian Molnar, 45 de ani, este administrator al BVB din februarie 2010 si membru titluar al comisiei de admitere la tranzactionare si presedintele supleant al comisiei de apel din BVB.

Intre 1999 si 2004, Molnar a fost director general al IFB FInwest, din 2004 ocupand pozitia de director general adjunct la aceeasi companie.



Grzegorz Konieczny

Grzegorz KoniecznyGrzegorz Konieczny este administrator al Bursei de Valori Bucuresti din mai 2011.

Numirea lui Greg Konieczny, vicepresedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a adus semnale pozitive in piata de capital. De la dovada de incredere in potentialul pietei, la experienta vasta, expertiza recunoscuta si la implicarea activa in dezvoltarea bursei, miscarea din conducerea BVB a fost vazuta cu ochi buni in piata.

Propunerea sa in CA a venit la finalul lunii martie, odata cu demisia lui Daniel Tepes. Dupa aprobarea de Adunarea Generala a Actionarilor, Konieczny a fost validat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pe 10 mai.

Polonezul in varsta de 41 de ani este CEO Romania si vicepresedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group in 1995. Anterior, intre 1992 si 1995, a fost director al departamentului piete de capital in Bank Gdanski SA.

Cosmin Gheorghiu

Cosmin GheorghiuCosmin Gheorghiu este cel mai tanar membru din Consiliul de Administratie al BVB, avand 31 de ani. El este si presedinte al comisiei de reglementare, dezvoltare produse noi dar si membru supleant al Comisiei de Apel.

Pana recent, Gheorghiu a fost director de tranzactionare la HTI Valori Mobiliare, iar intre 2005 si 2010 a fost agent de bursa si director de tranzactionare al Delta Valori Mobiliare.

Intre 2002 si 2003 a fost director de marketing al Kodak Cinelabs.


Lucian Isac

Lucian IsacLucian Isac, 39 de ani, este administrator al BVB din februarie 2010, presedinte al comisiei de admitere la tranzactionare si membru supleant al comisiei de reglementare, dezvoltare produse noi.

Din 2001 este director general al SSIF Estinvest, iar intre 2007 si 2010 a fost presedinte al Fondului de Compensare a Investitorilor. Intre 2009 si 2010 a fost membru in CA al Depozitarului Central, iar din 1999 pana in 2001 a fost director administrativ al Estinvest.


Ionel Uleia

Ionel UleiaIonel Uleia, 43 de ani, este administrator al BVB, membru al comsiiei de apel si presedinte supleant al comisiei de reglementare, dezvoltare produse noi.

Din 1999 si pana in prezent, Uleia este presedinte si director general al Prime Transaction. Intre 2003 si 2004 a fost membru in Consiliul de Administratie al Bursei electronice Rasdaq, iar intre 2002 si 2004 a fost membru in Consiliul Director al ANSVM.