Ilie, ING: Daca aveti job si familie pretentioasa, mai bine va mai ganditi inainte sa intrati in piata

Ilie, ING: Daca aveti job si familie pretentioasa, mai bine va mai ganditi inainte sa intrati in piataDirectorul departamentului piete de capital din cadrul ING le recomanda investitorilor sa isi cunoasca foarte bine apetitul de risc si sa se gandeasca bine inainte de a face pasul spre investitii pe piata de capital, pentru ca in general pe bursa se pierd bani.

"Daca faceti parte din categoria celor care nu activeaza full-time in piata de investitii, aveti o familie pretentioasa sau aveti si un alt job, va recomand sa va ganditi de cinci ori inainte de a face pasul spre investitii", spune Florin Ilie (foto).

Directorul ING Bank atrage atentia ca diferentele intre investitorii mici, de retail, si marii investitori nu sunt chiar atat de mari cand vine vorba de pierdut banii.

„Nimeni nu garanteaza castigurile. Si cei cu ani de studii in spate se pot <arde> foarte usor in piata. Singura diferenta este ca noi (profesionistii din piata - n.r.) ne ocupam cu investitiile ca profesie. Astfel, ne trec sute de informatii pe la ureche, vorbim cu zeci de investitori. Ca urmare, noi putem sa ne facem o imagine mai clara asupra sentimentului pietei”, a declarat Florin Ilie.

Reprezentantul bancii olandeze subliniaza ca „frica te face mai putin inteligent”, acesta fiind si motivul pentru care multi investitori pierd bani cand trec la tranzactionarea pe bani reali.

„Poti sa fii o persoana foarte inteligenta, cand ajungi sa investesti bani reali pe pietele de capital IQ-ul ti se reduce instant la jumatate din cauza fricii de a pierde bani”, mentioneaza Ilie.

Puscaragiu, DeltaStock: Acordati timp investitiilor si nu mizati banii indispensabili

Puscaragiu, DeltaStock: Acordati timp investitiilor si nu mizati banii indispensabiliReprezentantul DeltaStock, broker specializat in tranzactionarea pe Forex si a contractelor CFD, le recomanda investitorilor sa acorde timp investitiilor si propriei educatii financiare, in caz contrar probabilitatea inregistrarii unor esecuri financiare crescand semnificativ.

„Prima intrebare la care un investitor ar trebui raspunda este urmatoarea: sunteti dispus sa alocati indeajuns de mult timp pentru studiu si pentru urmarirea investitiilor? Daca raspunsul este negativ, eu nu v-as recomanda sa investiti in piata. Daca insa aveti disponibilitatea necesara, urmatorul lucru care trebuie stabilit este gradul de aversiune fata de risc”, a declarat Andrei Puscaragiu (foto), Sales & Seminar Coordinator DeltaStock.

Potrivit acestuia, urmatorul pas pe care un investitor trebuie sa il urmeze este alegerea unui broker profesionist si care este dispus sa se implice in educatia clientilor, in acelasi timp incercandu-se evitarea intermediarilor care fac promisiuni precum castiguri inzecite in decurs de cateva zile.

„Foarte important de mentionat este faptul ca un investitor niciodata nu ar trebui sa vina in piata cu banii a caror pierdere i-ar afecta stabilitatea financiara. Decizii precum contractarea unor imprumuturi pentru a intra la tranzactionare sunt total nerecomandate”, spune Puscaragiu.

Panait, KTD: Incercati sa va faceti experienta cu bani reali! Fiecare este pe cont propriu in piata

Panait, KTD: Incercati sa va faceti experienta cu bani reali! Fiecare este pe cont propriu in piataAdevarata experienta pe bursa se dobandeste tranzactionand pe bani reali si nu pe conturi demo sau doar citind pagini intregi de teorie, este de parere Iulian Panait (foto), presedintele firmei de consultanta in investitii KTD Invest.

“Incercati sa va faceti experienta proprie pe bani reali. Nu exista nicio metoda care sa iti garanteze, inainte sa tranzactionezi pe bursa, ca vei fi sau nu un investitor de succes. Recomandarea mea este sa investiti in piata insa bani foarte putini initial. Personal am inceput cu 1.000 de dolari”, a declarat Panait.

Acesta a mentionat ca majoritatea investitorilor care castiga bani pe conturi de tranzactionare virtuale (demo) ajunga sa piarda bani odata intrati in piata.

“Experienta reala pe care o dobandesti castigand 30% pe un cont demo de 50.000 de euro abia daca face 1% din experienta pe care o vei obtine atunci cand tranzactionezi cu bani reali, indiferent cat de putini, si ajungi sa simti pe propria piele ce inseamna o pierdere. In piata de capital este o lupta pe cont propriu, va veti lupta cu marile fonduri de investitii, cu oameni ce au peste 20 de ani de experienta, cu oameni care au cheltuit zeci de milioane pentru a invata varianta castigatoare”, spune presedintele KTD Invest.

Lupu, BVB: Fiti meticulosi cu analiza propriilor investitii!

Lupu, BVB: Fiti meticulosi cu analiza propriilor investitii!Seful departamentului de cercetare, derivate si produse noi al BVB spune considera ca atentia investitorilor ar trebui sa fie indreptata in cea mai mare parte spre educatie si analizarea atenta a propriilor decizii la tranzactionare.

„Sfatul meu pentru investitorii incepatori este sa fie meticulosi cu analiza propriilor investitii si sa nu isi neglijeze educatia financiara. Este foarte important sa cunoasteti produsele financiare inainte sa investiti bani in ele”, a declarat Iulian Lupu (foto).

Acesta a mai adaugat ca fiecare persoana trebuie sa isi structureze investitiile in instrumente financiare care corespund propriei aversiuni fata de risc, pentru a evita surprizele neplacute nu rar intalnite pe burse.

Rusu, Certinvest: Curaj si diversificati-va portofoliile!

Rusu, Certinvest: Curaj si diversificati-va portofoliile!Directorul de investitii al Certinvest recomanda o diversificare pe clase de active a investitiilor, astfel incat investitorii sa se poata proteja de eventualele caderi ale pietei, mai ales in contextul actual dominat de incertitudine si vesti negative.

“Unui investitor nou in piata i-as recomanda curaj si sa tina foarte mare cont de o diversificare a portofoliului pe mai multe clase de active. Daca investiti, de exemplu, in BRD si Petrom nu inseamna ca aveti un portofoliu indeajuns de variat. Cred ca oamenii ar trebui sa se orienteze si pe obligatiuni, derivate sau money markets, pe langa actiunile clasice”, a declarat Razvan Rusu (foto).

Certinvest a lansat recent primul fond de investitii short din Romania, mizand pe o scadere a pietelor in perioada urmatoare. Pe langa fondurile clasice, compania mai are sub administratie un fond care investeste in arta si un fond imobiliar.