Locul 5 OTP Asset Management

OTP Asset Management detinea in noiembrie active de 115,7 milioane lei, in urcare cu 0,87% fata de luna precedenta, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele fondurilor deschise detinute de catre OTP AM au crescut usor la 102,2 milioane lei, in timp ce organismele de plasament inchise au crescut cu 3% la 12,6 milioane lei.

In decembrie, OTP a incheiat cu succes oferta publica initiala a celui de-al doilea fond inchis de investitii ce va fi listat la Bursa de Valori – OTP Green Energy.

Societatea de administrare a activelor mai detine si conturi individuale in valoare de 0,4 milioane lei, iar cota totala de piata este de 3,5%, in scadere cu 18 puncte procentuale fata de luna precedenta.

Locul 4 BT Asset Management

Divizia Bancii Transilvania de administrare a activelor, BT Asset Management, a obtinut o crestere de 7,13% in noiembrie, la 168,1 milioane lei si se pozitioneaza pe locul al patrulea in topul fondurilor.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata de segmentul fondurilor inchise, de 9% la 15,9 milioane lei, in timp ce organismele de plasament deschise au atras 149,8 milioane lei, in urcare cu 7% fata de luna precedenta.

In noiembrie, divizia detinea 2,3 milioane lei in conturi individuale.

Locul 3 BRD Asset Management

Cele patru fonduri deschise de investitii ale BRD Asset Management au inregistrat o crestere usoara in noiembrie la 280,4 milioane lei.

Cota de piata pe care o detine unitatea de management de active a bancii BRD Societe Generale este de 8,6%.

BRD AM nu detine conturi administrate si nici fonduri inchise de investitii.

Locul 2 Raiffeisen Asset Management

Raiffeisen Asset Management continua sa ocupe pozitia a doua in clasamentul administratorilor de fonduri in luna noiembrie, cu active totale de 896,4 milioane lei.

Activele fondurilor deschise au crescut puternic in luna precedenta, cu 27%, pana la 829,8 milioane lei.

Raiffeisen Asset Management a lansat in noiembrie singurul fond din piata romaneasca cu investitii exclusiv in instrumente purtatoare de dobanda denominat in euro si a atras in primele sase saptamani 50 milioane euro.

De asemenea, fondurile inchise de investitii au urcat cu 2% la 40 milioane lei, in timp ce activele conturilor individuale au crescut cu 4,3% la 26,5 milioane lei.

Cota de piata a RAM a urcat cu 12 puncte procentuale la 27,5% in luna anterioara.

Locul 1 Erste Asset Management

Dupa preluarea BCR Asset Management, Erste AM continua sa se plaseze pe prima pozitie in topul administratorilor de fonduri, inregistrand in noiembrie active de 1,427 miliarde lei.

Cea mai mare parte din aceste active au fost atrase de fonduri deschise de investitii, care au obtinut o crestere de 10% in luna precedenta, la 1,42 miliarde lei.

Conturile individuale au cunoscut o scadere a activelor in noiembrie, de 11% la 3,2 milioane lei.

Totodata, Erste a inregistrat o scadere a cotei de piata cu 11 puncte procentuale la 43,8%.