Locul 5 OTP Asset Management

OTP Asset Management a inregistrat o crestere a activelor in primele trei luni ale anului de 18%, la 136,6 milioane lei.

Administratorul detine 113,5 milioane lei din cele trei fonduri deschise si 22,3 milioane lei in cele trei organisme de plasament de tip inchis.

OTP AM mai administreaza si 0,73 milioane lei din conturi individuale si detine 3,02% din intreaga industrie de fonduri.

Locul 4 BT Asset Management

BT Asset Management se afla pe pozitia a patra in clasamentul trimestrial al administratorilor de fonduri, avand active totale de 278,4 milioane lei.

BT AM a obtinut cea mai mare crestere din cele cinci fonduri analizate in primele trei luni ale anului, respectiv 62%. Activele fondurilor mutuale se ridica la 246,3 milioane lei, in timp ce valoarea fondurilor inchise este de 28,9 milioane lei.

Activele conturilor individuale administrate de BT Asset Management este de 3,2 milioane lei. Cota de piata a administratorului este de 6,16% din intreaga industria a fondurilor.

Locul 3 BRD Asset Management

BRD Asset Management, divizia de administrare a activelor a bancii BRD Groupe Societe Generale, detine active de 384 milioane lei, la finalul primului trimestru din 2010. Administratorul a inregistrat o crestere de 28% in perioada analizata.

BRD AM detine o cota de piata de 8,49% cu cele patru fonduri deschise ale sale.

Locul 2 Raiffeisen Asset Management (RAM)

Raiffeisen Asset Management (RAM) raporteaza o crestere de 36% in primele trei luni ale anului, pana la active totale de 1,45 miliarde lei.

RAM administreaza fonduri deschise in valoare de 1,38 miliarde lei si fonduri inchise de 40,7 milioane lei. Din conturile individuale, Raiffeisen Asset Management administreaza active nete de 31,7 milioane lei.

Cota totala de piata este de 32,27%.

Locul 1 Erste Asset Management

Erste Asset Management continua sa detina cele mai mari active din industria fondurilor de investitii, in primul trimestrul inregistrand o crestere de 26% pana la 1,91 miliarde lei.

Fondurile mutuale administrate de Erste AM detin active de 1,91 miliarde lei, in timp ce conturile individuale adauga 5,08 milioane lei la valoarea totala.

EAM detine cea mai ridicata cota de piata din industrie, de 42,44%.