10. Intercapital Invest

10. Intercapital InvestUnul din cei mai importanti brokeri independenti, Intercapital Invest, a intrat din nou in top 10, dupa ce si in ianuarie a ocupat a noua pozitie in clasament, cu tranzactii intermediate in valoare de 44,4 milioane lei.

In aprilie, compania a intermediat 62,1 milioane lei, avand o cota de piata de 2,82%. Luna trecuta, brokerul se situa pe locul al 12-lea in clasamentul general, cu tranzactii intermediate de 55 de milioane de lei. De la inceutul anului, Intercapital a intermediat, in total, la Bursa din Bucuresti, 207 milioane lei.

Citeste o analiza despre lupta intre brokerii independenti si banci

9. ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti

9. ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala BucurestiING Bank isi continua coborarea si in aceasta luna, ajungand pe a noua pozitie, dupa locul opt in martie. Luna trecut, divizia de brokeraj a bancii a intermediat tranzactii de 75 milioane lei, avand o cota de piata de 3,4%.

In martie, brokerul a rulat 103,85 milioane lei, dupa ce in februarie se situa pe locul 6. In primele patru luni, ING a rulat 366 milioane de lei la Bursa.

8. IFB Finwest

8. IFB FinwestCasa aradeana de brokeraj a inregistrat o scadere dramatica a rulajelor intermediate in aprilie fata de martie.

Daca acum doua luni, IFB Finwest ocupa locul 3 in topul brokerilor, cu tranzactii de 241 de milioane de lei, luna trecuta a ocupat doar pozitia a opta.

Astfel, in aprilie, IFB a avut tranzactii de doar 75,5 milioane lei si o cota de piata de 3,43%. Insa, de la inceputul anului, brokerul a intermediat tranzactii totale in valoare de 698 milioane lei.


7. UniCredit CAIB Securities

7. UniCredit CAIB SecuritiesDivizia de brokeraj a Unicredit a inregistrat o crestere spectaculoasa in aprilie, urcand de pe locul 13 in martie, direct pe locul 7 in aprilie.

Luna trecuta, brokerul a intermediat tranzactii de 82,1 milioane lei, avand o cota de piata de 3,72%. In martie, rulajele totale au fost de 50 milioane lei.

In primele patru luni, compania a intermediat la BVB tranzactii totale de 220,7 milioane lei.

6. BT Securities

6. BT SecuritiesLocul 6 in topul brokerilor este ocupat tot de o banca - divizia de brokeraj a Bancii Transilvania.

In luna aprilie, BT Securities ocupa locul 6, cu tranzactii de 84,8 milioane lei si o cota de piata de 3,85%. Desi valoarea tranzactiilor a scazut simtitor fata de marite, cand brokerul avea 132,94 milioane lei, pozitia in clasament ramane aceeasi.

De la inceputul acestui an, rulajele totale ale BT au fost de 437 milioane lei.

5. SSIF Broker

5. SSIF BrokerBroker Cluj a avut o crestere importanta luna trecuta, urcand de pe locul 10 direct pe a cincea pozitie.

In aprilie, compania a intermediat tranzactii de 86,3 milioane lei la Bursa de Valori Bucuresti, cu o cota de piata de 3,91%.

In luna martie, brokerul a avut rulaje de 7,37 milioane lei la Bursa. In primele patru luni, compania a rulat in total 290 milioane lei.

4. Carpatica Invest

4. Carpatica InvestSocietatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Carpatica Invest continua cresterea si ajunge pe locul 4 in clasamentul lunii aprilie, dupa ce in martie era pe pozitia a noua.

Astfel, luna trecuta compania a avut tranzactii de 99,4 milioane lei si o cota de piata de 4,51 milioane lei.

In martie, Carpatica Invest a intermediat tranzactii in valoare de 92,23 milioane lei in luna martie. In acelasi timp, in primele patru luni ale anului, tranzactiile totale ale companiei la BVB au fost de 283 milioane lei.


3. KBC Securities

3. KBC SecuritiesLiderul SSIF-urilor din anul 2007 ocupa locul al treilea in topul brokerilor la BVB. In aprilie, compania a intermediat tranzactii de 117 milioane de lei, avand o cota de piata de 5,30%.

In luna martie, KBC avea rulaje de 198,73 milioane lei, insa valoarea totala a tranzactiilor la BVB a scazut luna trecuta. De la inceputul anului, rulajele totale ale brokerului au fost de 740 milioane lei.

Citeste un interviu cu Alexandru Ioan, seful diviziei de retail a KBC Securities.

2. Raiffeisen Capital&Investment

2. Raiffeisen Capital&InvestmentBrokerul din cadrul grupului Raiffeisen s-a mentinut tot pe a doua pozitie in topul brokerilor din aprilie, dupa ce a intermediat tranzactii cu 312,8 milioane de lei, avand o cota de piata de 14,18%.

In martie, RCI a tranzactionat 315,24 milioane lei la Bursa din Bucuresti. In primele patru luni, brokerul a intermediat 1,06 miliarde lei.


1. BRD Groupe Societe Generale

1. BRD Groupe Societe GeneraleBrokerul din cadrul BRD isi mentine pozitia de lider castigata la finalul anului trecut.

In luna aprilie, BRD a intermediat tranzactii de 680,5 milioane lei, avand o cota de piata de 30,8%. Valoarea tranzactiilor a crescut semnificativ fata de luna martie, cand rulajele au fost de 493,14 milioane lei.
De la inceputul anului, BRD a intermediat 2,2 miliarde lei.