10. BRD Groupe Societe Generale

10. BRD Groupe Societe GeneraleBRD Groupe Societe Generale a inregistrat cea mai puternica scadere in clasamentul lunar, trecand de pe prima pozitie in aprilie, pe locul al zecelea. De asemenea, valoarea tranzactiilor intermediate la Bursa de Valori Bucuresti a scazut de 10 ori, la 65,06 milioane lei.

Totusi, banca se mentine pe prima pozitie in topul anual, cu schimburi totale de 2,27 miliarde lei.

9. EFG Eurobank Securities

9. EFG Eurobank SecuritiesUnitatea de brokeraj detinuta de EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a intermediat in mai tranzactii de 67,56 milioane lei, valoare aproape dubla fata de cea din luna anteriora.

In aprilie, EFG Eurobank Securities se plasa pe pozitia a 13-a in clasamentul lunar cu schimburi totalizand 35,43 milioane lei. In topul anual, brokerul se afla pe locul al 12-lea, cu tranzactii de 276,87 milioane lei.

8. ING Bank Romania

8. ING Bank RomaniaSucursala din Romania a ING Bank se afla pe pozitia a opta in clasamentul lunii mai, cu schimburi totalizand 68,42 milioane lei. Desi valoarea tranzactiilor intermediate a scazut cu 9%, banca a reusit sa urce un loc in topul lunar, in conditile in care in aprilie se afla pe pozitia a noua.

De la inceputul anului, ING Bank a intermediat tranzactii la BVB in valoare de 434,8 milioane lei si se pozitioneaza ca al saptelea intermediar in clasamentul din 2010.

7. Intercapital Invest

7. Intercapital InvestCasa de brokeraj Intercapital Invest a urcat trei pozitii in clasamentul lunar, pe fondul majorarii schimburilor intermediate cu circa 33%, la 82,38 milioane lei.

In topul anual, Intercapital Invest se afla pe locul al 11-lea, cu tranzactii in valoare de 289,5 milioane lei.

6. Broker Cluj

6. Broker ClujBroker Cluj, singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa, a intermediat in mai tranzactii in valoare de 85,87 milioane lei, in usoara scadere fata de luna precedenta. In aprilie, casa de brokeraj clujeana se afla pe pozitia a cincea.

In 2010, Broker a efectuat schimburi de 376,7 milioane lei si se pozitioneaza pe locul al noualea in clasamentul anual.

5. IFB Finwest

5. IFB FinwestLa mijlocul clasamentului se afla casa de brokeraj aradeana IFB Finwest, cu tranzactii de 106,97 milioane lei. Cresterea volumelor intermediate cu 42% a ridicat intermediarul trei pozitii in topul lunar.

De la inceputul anului, IFB Finwest a efectuat schimburi in valoare de 805,44 milioane lei si este pe locul patru in clasamentul anual.

4. Carpatica Invest

4. Carpatica InvestSocietatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Carpatica Invest si-a mentinut pozitia in topul intermediarilor de la BVB si a efectuat tranzactii de 133,47 milioane lei in mai. Valoarea intermediata s-a majorat cu 34% in luna precedenta fata de aprilie.

Carpatica Invest se afla pe locul al optulea in topul anual, cu schimburi insumand 417,17 milioane lei.

3. KBC Securities

3. KBC SecuritiesSi KBC Securities si-a mentinut locul in topul intermediarilor, dupa ce a efectuat tranzactii de 154,60 milioane lei in luna mai. In aprilie, casa de brokeraj a intermediat schimburi de 117,02 milioane lei.

KBC Securities ocupa pozitia a treia si in topul anual, dupa ce a intermediat 895,44 milioane lei.

2. Raiffeisen Capital&Investment

2. Raiffeisen Capital&InvestmentRaiffeisen Capital&Investment a reusit sa-si pastreze pozitia in topul lunar al intermediarilor, insa a inregistrat o scaderea a valorii tranzactiilor intermediate cu 13%, la 273,13 milioane lei.

RCI se afla pe locul al doilea si in clasamentul anual al brokerilor de la BVB, cu schimburi in valoare de 1,33 miliarde lei.

1. BT Securities

1. BT SecuritiesDaca fostul lider al pietei a inregistrat o scadere semnificativa, la fel este si urcarea de pe pozitia a sasea pe primul loc al unitatii de brokeraj a Bancii Transilvania. BT Securities a intermediat in luna mai tranzactii de 340,53 milioane lei, de patru ori mai mari decat in aprilie.

In 2010, BT Securities a realizat schimburi de 777,65 milioane lei si se afla pe locul al cincilea in topul anual.