Locul 5 – OTP Asset Management

Locul 5 – OTP Asset ManagementOTP Asset Management detinea in luna mai active 114 milioane lei in piata fondurilor deschise de investitii, avand o cota de piata de 2,5% pe acest segment. In fondurile inchise, OTP AM are active de 21,9 milioane lei.

OTP AM mai administreaza si 0,82 milioane lei din conturi individuale si detine 2,88% din intreaga industrie de fonduri.

In primul trimestru, administratorul a inregistrat o crestere a activelor in primele trei luni ale anului de 18%, la 136,6 milioane lei.

Vezi aici Topul administratorilor de fonduri in primul trimestru

Locul 4 - BT Asset Management

Locul 4 - BT Asset ManagementBT Asset Management, unitatea de administrare a activelor a Bancii Transilvania, este pe locul 4 in topul administratorilor, cu active de 237 milioane lei pe fondurile deschise si cota de piata de 5,2%.

Pe zona fondurilor inchise, compania are active de 19,6 milioane de lei si 2 milioane lei din conturi individuale. Astfel, activele totale ale administratorului sunt de 258,6 milioane lei, reprezentand o cota totala de 5,42%.

BT Asset Management se afla pe pozitia a patra in clasamentul trimestrial al administratorilor de fonduri, avand active totale de 278,4 milioane lei.

Topul administratorilor de fonduri mutuale in 2009


Locul 3 – BRD Asset Management

Locul 3 – BRD Asset ManagementBRD Asset Management, divizia de administrare a activelor a bancii BRD Groupe Societe Generale, detinea active de 414 milioane lei la finele lunii mai, reprezentand o cota de piata de 9%.

Compania nu este activa nici pe zona fondurilor inchise si nici pe conturi individuale.


BRD Asset Management detine activea de 384 milioane lei, la finalul primului trimestru din 2010.

Locul 2 – Raiffeisen Asset Management

Locul 2 – Raiffeisen Asset ManagementDivizia de asset management a grupului Raiffeisen ocupa a doua pozitie in topul administratorilor de fonduri, cu active de 1,49 miliarde de lei pe zona fondurilor deschise, avand o cota de piata de 32,6%.

Raiffeisen Asset Management (RAM) avea la finalul lunii mai 29,9 milioane lei pe fonduri inchise si 32 de milioane pe conturi administrate individual,. Astfel, compania detine active totale de 1,55 miliarde lei si o cota de piata de 32,5%.


Raiffeisen Asset Management (RAM) a raportat o crestere de 36% in primele trei luni ale anului, pana la active totale de 1,45 miliarde lei.

Locul 1 - Erste Asset Management

Locul 1 - Erste Asset ManagementLiderul ultimelor luni isi mentine pozitia fruntasa in top. La sfarsitul lunii mai, EAM avea active de 2,114 miliarde lei si o cota de 45,9% pe piata fondurilor deschise de investitii.

Administratorul nu activeaza pe segmentul fondurilor inchise insa are 4,2 milioane lei din conturi administrate individual. Astfel, activele totale ale Erste AM la finele lunii mai erau de 2,116 miliarde lei, insemnand o cota totala de 44,35%.

In primul trimestru, Erste Asset Management detinea cele mai mari active din industria fondurilor de investitii, in primul trimestrul inregistrand o crestere de 26% pana la 1,91 miliarde lei.

Cum isi impart bancherii 90% din piata de asset management