Locul 10 - EFG Eurobank Securities

Locul 10 - EFG Eurobank SecuritiesDivizia de brokeraj a EFG Eurobank a cazut dramatic in topul brokerilor, de pe a patra pozitie in luna iulie, pana pe locul 10.

Valoarea tranzactiilor a scazut pana la 22,1 milioane lei, de la 35,77 milioane in august in iulie, avand o cota de piata de 2,49%.

De la inceputul anului, EFG a rulat 386 milioane de lei, avand o cota de 2,66% din totalul pietei.

Locul 9 - BRD

Locul 9 - BRDSi BRD SocGen a inregistrat o cadere in ierarhia brokerilor, de pe a cincea pozitie pan ape locul 9.

In august, compania a intermediate tranzactii de 22,1 milioane lei in timp ce in iulie rulajul total a a fost de 33 milioane lei. La nivel de cota de piata, compania a avut 2,49 de procente luna trecuta.

De la inceputul anului BRD a intermediat tranzactii de 2,4 miliarde lei, fiind pe prima pozitie in topul anual.

Locul 8 - Carpatica Invest

Locul 8 - Carpatica InvestCasa de brokeraj detinuta de Banca Carpatica, Carpatica Invest a urcat doua pozitii in top 10 brokeri, de pe ultimul loc pana pe 8.

In schimb, valoarea tranzactiilor s-a diminuat, pe fondul scaderii lichiditatii totale a BVB.

Astfel, in august brokerul a intermediat tranzactii totale de 24,5 milioane lei, avand o cota de piata de 2,7%. In iulie, rulajul total a fost de 27,07 milioane lei.

De la inceputul anului, Carpatica a intermediat tranzactii de 523 milioane lei, avand o cota totala de 3,6 milioane lei.

Locul 7 - IFB Finwest

Locul 7 - IFB FinwestBrokerul aradean IFB Finwest s-a mentinut pe pozitia a 7-a in ierarhia brokerilor.

In august, compania a realizat schimburi de 34,8 milioane lei, avand o cota de 3,9%. In luna iulie, brokerul a avut schimburi totale de 30 milioane lei.

De la inceputul acestui an, IFB a rulat 929 milioane lei, avand o cota totala de 6,4%.

Locul 6 - Intercapital Invest

Locul 6 - Intercapital InvestIntercapital Invest a urcat doua pozitii in luna august, de pe locul opt pan ape locul sase.

Brokerul a intermediat tranzactii de 47 milioane lei, avand o cota de piata de 5,29%. In iulie, tranzactiile totale au fost de 29 milioane lei.

De la inceputul anului, compania a intermediat tranzactii in valoare totala de 440 milioane lei si o cota totala de 3,03%, aflandu-se pe pozitia a 10%-a.

Locul 5 - Broker Cluj

Locul 5 - Broker ClujSingura casa de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti, Broker Cluj (BRK), a urcat o pozitie fata de luna precedenta, dupa ce a intermediat tranzactii de 50,8 milioane lei, avand o cota de piata de 3,56%.

In luna iulie, Broker Cluj a avut rulaje de 31,13 milioane lei. De la inceputul acestui an, compania a rulat 516,7 milioane lei, cu o cota totala de 3,56%.

Locul 4 - BT Securities

Locul 4 - BT SecuritiesBT Securities, unitatea de brokeraj a Bancii Transilvania, a coborat o pozitie in clasamentul lunii august, desi valoarea tranzactiilor a ajuns la 61,9 milioane lei fata de 40,5 milioane lei in iulie.

Cota de piata de luna trecuta a fost de 6,5%. De la inceputul anului, BT Securities a intermediat tranzactii de 945 milioane lei si o cota de piata de 6,51%.

Locul 3 - KBC Securities

Locul 3 - KBC SecuritiesKBC Securities, liderul din iunie de la BVB, a coborat o pozitie in clasamentul lunar, dupa ce schimburile au ajuns la 67 milioane lei si o cota de piata de 7,79%.

In august, KBC a rulat 48,36 milioane lei. De la inceputul anului, brokerul a avut schimburi totale de 1,13 miliarde lei si o cota de 7,79%.

Locul 2 - ING

Locul 2 - INGLiderul lunii trecute, ING Bank, a ajuns pe a doua pozitie a clasamentului, avand rulaje totale de 124 milioane lei si o cota de 14% din piata.

In iulie, ING a rulaj peste 290 milioane de lei. De la inceputul acestui an, compania a avut tranzactii totale de 934 milioane lei si o cota de 6,43%.

Locul 1 - Raiffeisen Capital&Investment

Locul 1 - Raiffeisen Capital&InvestmentRaiffeisen Capital&Investment a inregistrat o crestere spectaculoasa a rulajelor in luna august, ajungand de pe ultima pozitie a clasamentului direct pe primul loc in top 10 brokeri.

Cresterea a fost ajutata si de cumpararea tuturor obligatiunile emise de municipiul Zalau, in valoare de 64,3 milioane lei.

Daca in iulie RCI a avut tranzactii de 28,56 milioane lei, in august, valoarea totala a schimburilor se ridica la 203,6 milioane lei, insemnand o cota de piata de 22,8%.

De la inceputul anului, compania a intermediate tranzactii de 1,6 miliarde lei, aflandu-se pe a doua pozitie in clasamentul general.