Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare cu scaderi modeste, pe o lichiditate in urcare semnificativa.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 1,18%, pana la 5.074,16 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 1,26%, pana la 2.947,94 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 1,73%, pana la 22.491,24 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a scazut cu 1,11%, la 10.289,44 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborat cu 1,29%, la 463,94 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a pierdut 2,13%, la 729,39 puncte.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Indicele BET a inregistrat o crestere de 8,64% de la inceputul anului si plaseaza piata de capital din Romania pe pozitia 25 in clasamentului evolutiilor obtinute de bursele lumii.

• Firma Asco, filiala a Imotrust (ARCV), a preluat de la mai multe societati din grupul Codlea - Imotrust din Arad, 34,32% din drepturile de preferinta emise in cadrul unei majorari de capital a dezvoltatorului imobiliar, in valoare de 30,88 milioane lei.

• Tribunalul Prahova a aprobat cererea Uztel Ploiesti (UZT) de a intra in procedura de insolventa, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 17.30 indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, cobora cu 0,67%, la 5.403 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, scadea cu 0,82%, pana la 6.104,87 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 1,34%, la 3.635,29 puncte.

Cele mai mari zece banci din Germania ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 105 miliarde de euro in cazul adoptarii noilor reglementari financiare propuse de Comitetul pentru Supraveghere Bancara de la Basel, estimeaza Asociatia Bancilor Germane.

• Compania cipriota de brokeraj pe piata valutara internationala FxPro este asteptata sa-si anunte intentia de a se lista pe segmentul AIM al Bursei din Londra.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones scadea cu 0,74%, la 10.370,50 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,90%, pana la 1.094,52 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq cobora cu 0,73%, la 2.217,38 puncte, in jurul orei 17.30.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 0,81%, pana la 9.226 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a coborat cu 0,45%, pana la 834,92 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 0,22%, la 21.401,80 puncte.

• Guvernul Statelor Unite a lansat un plan de preluare a creditelor imobiliare neperformante, pentru a ajuta 500.000-1,5 milioane de proprietari de case aflati in dificultate, care vor primi noi imprumuturi garantate de Administratia Federala pentru Locuinte.

• Operatorul bursier NYSE Euronext a anuntat astazi intentia de a crea NYSE Blue, un joint venture ce se va focusa exclusiv pe pietele de mediu si energie.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Luam in considerare ideea ca odata cu redobandirea palmaresului, printr-o recunoastere juridica, interna si internationala, sa listam clubul in piata de capital, pentru ca el sa devina proprietatea celor care se regasesc in culorile alb-violete", a spus Marian Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al FC Timisoara.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Membrii Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor sustin decizia finala in cazul proiectului de lege care prevede ridicarea pragului maxim de detinere la societatile de investitii financiare (SIF) ar putea fi luata pana la finalul acestui an, in prezent, Comisia asteptand o pozitie cu privire la acest subiect din partea noului ministru de finante. [EconomicTimes.ro]

• Prapastia de la FP: Mobius le vorbeste actionarilor de Twitter, dar acestia nu inteleg cum e cu listarea [Financiarul]

• Desi, in prima parte a acestui an, pe fondul crizei financiare, a diminuarii cererii si a pierderii unor piete, "Fortus" SA Iasi s-a confruntat cu probleme ce pareau insurmontabile, noua echipa manageriala a combinatului de utilaj greu din Iasi, numita de administratorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania, a reusit sa relanseze activitatea societatii. [Bursa]