Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare cu aprecieri usoare, cel mai mare avans fiind inregistrat de indicele BET-FI.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,78%, pana la 5.207,42 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,45%, pana la 2.998,89 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 1,88%, pana la 22.920,39 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a urcat cu 0,56%, la 10.469,37 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 1,01%, la 472,59 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a castigat 0,62%, la 751,98 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Actionarii Rompetrol Rafinare (RRC) au aprobat, de principiu, conversia in actiuni a obligatiunilor nerascumparate de la stat pana la data scadenta, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

• Oferta publica de cumparare a actiunilor Comcereal Valcea (CVAL) initiata de Boromir Ind SRL a inceput astazi, actionarul majoritar urmarind sa cumpere din piata 5,3% din companie.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.00 indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, urca cu 0,01%, la 5.566,13 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,04%, pana la 6.259,03 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,16%, la 3.762,85 puncte.

• Deficitul bugetar al Frantei va fi in acest an mai redus decat prognoza oficiala de 8% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat ministrul bugetului, Francois Baroin.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones crestea cu 0,17%, la 10.561,60 puncte, Standard & Poor's 500 se aprecia cu 0,07%, pana la 1.122,64 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq urca cu 0,25%, la 2.291,36 puncte, in jurul orei 18.00.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 0,24%, pana la 9.299,31 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a coborat cu 0,33%, pana la 834,87 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 0,17%, la 21.696 puncte.

• Bank of America (BofA), cea mai mare banca din SUA, vrea sa vanda sau sa renunte la active si operatiuni in valoare de mai multe zeci de miliarde de dolari, pentru a reduce ingrijorarile investitorilor legate de portofoliul de credite si alte active riscante.

• Microsoft intentioneaza sa se imprumute in acest an "cat poate de mult" pentru a plati dividende si rascumparari de actiuni, compania avand o mare parte din cash blocat in afara Statelor Unite, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Trebuie sa asteptam ca piata din SUA sa sparga range-ul in care se afla pentru a vedea ceva schimbari pe Bursa locala”, a declarat Andrei Ciubotaru, seful departamentului de brokeraj in cadrul Tradeville.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Casa ceheasca de brokeraj Wood & Co. se numara printre cei mai mari actionari institutionali ai Fondului Proprietatea cu o participatie de 2,7% din capital, in urma achizitiilor sustinute de actiuni facute pe piata locala menite sa asigure activul suport din spatele produselor derivate listate la Bursa din Viena. [Ziarul Financiar]

• Actionarii companiei din domeniul farmaceutic Ropharma au aprobat, astazi, admiterea societatii la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti. Presedintele societatii, Mihai Miron, a declarat pentru ca titlurile ar putea ajunge pe piata reglementata la mijlocul lunii noiembrie. [Money.ro]

• Trei dintre cele cinci societati de investitii financiare (SIF) nu au cumparat deloc actiuni ale Fondului Proprietatea (FP) sau au cumparat un pachet foarte mic. Cum explica conducerea acestor societati faptul ca pana acum nu au dorit sa intre in ceea ce este considerata a fi una dintre cele mai tari afaceri ale urmatorului deceniu? [EconomicTimes.ro]

• Conducerea companiei spune ca vanzarea a inca 15% din actiunile statului poate duce la prezenta primilor actionari cu o pondere semnificativa in companie. [Bursa]