Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare pe teritoriul pozitiv, cu aprecieri nesemnificative, insa trei dintre indicii au terminat pe scaderi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,19%, pana la 5.217,63 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,02%, pana la 3.038,69 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,59%, pana la 23.810,03 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a scazut cu 0,11% la 10.450,63 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a castigat 0,16%, la 480,17 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 0,03%, la 755,11 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Franklin Templeton Investment Limited a devenit oficial unicul administrator al Fondului Proprietatea (FP), dupa ce hotararile din Adunarea Generala a Actionarilor de la inceputul lunii septembrie au fost publicate in Monitorul Oficial.

• Bursa de Valori Bucuresti propune in adunarea generala a actionarilor Depozitarului Central suspendarea tranzactiilor OTC (Over-The-Counter) pentru realizarea unui studiu de impact a acestor tipuri de schimburi.

• Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Casa de Compensare Bucuresti (CCB) si Operatorul Pietei de energie electrica din Romania (Opcom) au semnat un acord pentru lansarea pietei romane de derivate pe energie electrica.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, cobora cu 0,43%, la 5.550,37 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,70%, pana la 6.232,28 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,82%, la 3.731,42 puncte.

• Sectorul bancar al Uniunii Europene (UE) este inca vulnerabil la riscuri si isi revine lent si neuniform din criza financiara, potrivit unui raport al Bancii Centrale Europene (BCE).

• Recuperarea economiei Uniunii Europene s-a accelerat in trimestrul al doilea, sustinuta de exporturi, iar perspectiva de inflatie ramane moderata, potrivit unui document intern al UE

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones scadea cu 0,43%, la 10.811 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,48%, pana la 1.142,18 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq cobora cu 0,44%, la 2.369,22 puncte, in jurul orei 18.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,67%, pana la 9.559,38 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a urcat cu 0,51%, pana la 846,97 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 1,22%, la 22.378,70 puncte.

• Ritmul lent de recuperare a economiei mondiale va persista si in prima parte a anului urmator, iar cresterea din a doua jumatate a acestui an va fi sub cea anticipata de Fondul Monetar International (FMI), a afirmat directorul general adjunct al instiutiei, John Lipsky.

• Pretul aurului a atins un nou maxim istoric, al zecelea in ultimele 12 sedinte, in conditiile in care dolarul s-a depreciat fata de un cos de valute la un minim din opt luni, in asteptarea unor noi masuri ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite de sustinere a economiei.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“S-a ajuns la un nivel de rezistenta pe companiile mai mari, iar investitorii se indreapta mai mult speculativ spre emitenti mai mici, dar vizibili in trecut, si datorita fondului de optimism de pe pietele straine", a declarat Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare la Prime Transaction.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Investitorii de pe piata americana au aflat ca increderea populatiei este la cel mai redus nivel incepand din februarie, dar asta nu a oprit piata sa-si mentina castigul de 9% de la inceputul lunii. [EconomicTimes.ro]

• SIF Muntenia (SIF4) a facut primii pasi in vederea listarii si pe o alta bursa decat cea de la Bucuresti, reprezentantii acesteia incepand in mod oficial discu­tiile cu conducerea Bursei din Sibiu (Sibex) pentru listarea pe aceasta piata. [Financiarul]

• Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti ar fi decis intr-o sedinta electronica de saptamana trecuta tragerea la ras-pundere a Consiliului de Administratie al Depozitarului Central pe motiv ca ar fi actionat impotriva intereselor BVB. [Bursa]