Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat o noua sedinta de tranzactionare in scadere, insa SIF-urile au reusit sa se plaseze pe teritoriul pozitiv.
Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,19%, pana la 5.214,51 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 0,17%, pana la 3.057,71 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,17%, pana la 23.833,39 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a scazut cu 0,24% la 10.457,49 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,04%, la 481,57 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,17%, la 752,58 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Consiliul de Administratie al Retrasib Sibiu (RTRA) a aprobat trecerea titlurilor companiei de pe Rasdaq la categoria a 2 a Bursei de Valori Bucuresti.

• Transilvania Constructii (COTR) isi va majora capitalul social cu 7,79 milioane lei prin incorporarea unei parti din rezultatul raportari, potrivit unei decizii a consiliului de administratie a societatii remise Bursei de Valori Bucuresti.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 17, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, urca cu 0,91%, la 5.603,43 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 0,82%, pana la 6.184,24 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 1,56%, la 3.706,72 puncte.

• Economia mondiala va rezista incetinirii ritmului de dezvoltare din Statele Unite, anticipeaza analisti ai Goldman Sachs, Credit Suise si BofA Merrill Lynch Global Research, la trei ani dupa ce SUA au declansat in lume cea mai grava recesiune din ultimele sapte decenii.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones crestea cu 0,75%, la 10.831,60 puncte, Standard & Poor's 500 se aprecia cu 0,95%, pana la 1.147,82 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq urca cu 1,11%, la 2.370,53 puncte, in jurul orei 17.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 1,47%, pana la 9.518,76 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a urcat cu 1,20%, pana la 832,64 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 0,09%, la 22.639,10 puncte.

• Presedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, apreciaza ca deficitul bugetar reprezinta o amenintare reala si tot mai puternica pentru economie, iar reducerea acestuia va necesita "sacrificii si decizii foarte dificile".

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Investitorii straini vad cu ochi buni masurile de austeritate, sperand la o flexibilizare a aparatului administrativ. Ei sunt ingrijorati de ale aspecte, cum ar fi instabilitatea politica sau cea fiscala", a explicat Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust, privind influenta mitingurilor pe piata de capital romaneasca.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Sfarsitul crizei este inca departe pentru piata locala de capital, considera unii dintre cei mai mari investitori straini de pe Bursa, iar perspectivele deloc optimiste ii determina sa fie tot mai precauti cu privire la plasamentele locale sau sa incerce sa profite de chilipirurile care vor aparea in piata. [Ziarul Financiar]

• Cu foarte putine exceptii, ran­da­mentele obtinute de fondurile locale de investitii nu trec de 10% dupa primele noua luni ale anu­lui, singurele care au reusit per­for­mante usor peste medie fiind cateva dintre fondurile diversificate. [Financiarul]

• Mihai Fercala, presedintele Societatii de Investitii Financiare Transilvania, nu crede ca listarea companiei hoteliere "Aro Palace" Brasov va mai fi realizata in acest an. [Bursa]

• Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a avut, in primele noua luni ale acestui an, cea mai buna evolutie dintre pietele din regiune. [EconomicTimes.ro]