Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare in stagnare, evolutia indicilor la finalul zilei fiind una mixta.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,26%, pana la 5.253,62 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a stagnat la 3.092,94 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 1,76%, pana la 24.626,52 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a scazut cu 0,06%, la 10.708,12 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a castigat 0,46%, la 489,44 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,61%, la 759,84 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• In sedinta tranzactionare de miercuri s-a realizat primul transfer de tip OTC (over-the-counter) cu o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti. Transfer cu titlurile Erste pe piata OTC. In jurul orei 11 s-au achizitionat 10 actiuni Erste Group (EBS) la un pret de 133 lei.

• Conducerea Avicola Brasov (AVLE) convoaca o adunare extraordinara in care actionarii sa isi exprime opinia privind decizia din 18 august de delistare a societatii.

• Consiliul de Administratie al Cemacon Zalau (CEON) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 4,88 milioane lei prin aport de numerar, desi in septembrie s-a respins o operatiune similara.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.00, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, scadea cu 0,36%, la 5.726,67 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 0,47%, pana la 6.464,60 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,07%, la 3.825,71 puncte.

• Cea mai mare banca elvetiana, UBS, salvata de stat de la colaps in timpul crizei financiare, a publicat un raport referitor la aceasta perioada in care recunoaste ca a facut greseli in mai multe domenii, precum acordarea de bonusuri pentru incurajarea asumarii de riscuri.

• Datoria publica a Italiei, una dintre cele mai ridicate din lume, a atins in august un nou maxim istoric de 1.843 miliarde de euro, in crestere cu trei miliarde de euro fata de iulie.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones urca cu 0,14%, la 11.111,50 puncte, Standard & Poor's 500 se aprecia cu 0,06%, pana la 1.178,84puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 0,17%, la 2.445,48 puncte, in jurul orei 18.00.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 1,91%, pana la 9.583,51 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a crescut cu 1,74%, pana la 836,95 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a urcat cu 1,68%, la 23.852,20 puncte.

• Grupul AOL si cateva fonduri de capital privat ar putea face o oferta pentru cumpararea Yahoo!, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate situatiei.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Fiecare criza are specificul ei, este recomandat sa nu repeti acelesi greseli in criza urmatoare. In urma unei astfel de perioade, un manager este mult mai aplecat catre studiu si daca citesti carti despre crizele precedente constati ca puteai sa identifici semnele crizei mult mai devreme si sa iei decizii mai bune”, considera Rares Nilas, managerul BT Securities.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• In lipsa unui mecanism transparent, sunt selectate pentru rezolvare tocmai dosarele cedate catre terti cu doar 10-20% din valoare, in timp ce proprietarii reali asteapta si 4-5 ani titlurile de despagubire. [Ziarul Financiar]

• AIPC: Nu mai poate fi implementata nicio schimbare in privinta impozitului la Bursa in 2010. Investitorii pot spera sa scape de drumurile la Fisc incepand de anul viitor [Financiarul]

• Vladimir Cojocaru, seful Directiei Generale de Supraveghere a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a parasit, recent, functia pe care a detinut-o in ultimii cinci ani, fiind mutat la Biroul de Audit Intern al Comisiei. Locul lui Cojocaru a fost luat de Ciprian Copariu, fostul sef al Directiei Emitenti. [Bursa]

• Indicele BET-FI a reusit sa treaca pentru a doua oara in ultimele trei sedinte peste nivelul de 24.100 de puncte, iar in aceste conditii poate fi luata in calcul o probabilitate tot mai ridicata de continuare a miscarii ascendente, chiar cu o intensificare la nivelul amplitudinii, mentioneaza analistii Broker Cluj (BRK). [EconomicTimes.ro]