Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare pe scaderi usoare, cel mai mare avans fiind inregistrat de indicele BET-FI, in contextul in care majoritatea investitorilor nu se asteapta ca motiunea de cenzura sa treaca.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,46%, pana la 5.242,54 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a crescut cu 0,18%, la 3.079,41 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 2,39%, pana la 24.339,12 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a crescut cu 0,50%, la 10.721,79 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a castigat 0,92%, la 486,58 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 0,22%, la 755,29 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Franklin Templeton a confirmat ieri faptul ca donatia de 400 milioane de lei din profitul Romgaz, ce trebuia sa fie folosita in acoperirea deficitului bugetar, a fost retrasa de pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din 18 octombrie.

• Directorul general al Transelectrica (TEL), Adrian Baicusi, si-a dat ieri demisia, cu incepere de la 15 noiembrie.

• Combinatul siderurfic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG) a semnat, recent, un contract pentru construirea unei noi linii de laminare, aavand o valoarea estimata a investitiei de 43 milioane euro.

• Transportatorul de energie detinut de stat Transelectrica (TEL) a convocat actionarii pentru 8 decembrie in scopul aprobarii bugetului rectificat pe 2010, care prevede diminuarea cheltuielilor cu zece milioane lei fata de nivelul initial, la 2,71 miliarde lei.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, scadea cu 0,85%, la 5.658,79 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,50%, pana la 6.580,69 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,58%, la 3.830,32 puncte.

• Economia Greciei va inregistra anul viitor o scadere cuprinsa intre 2,5% si 3%, a declarat ministrul elen de Finante, George Papaconstantinou.

• Autoritatile de la Londra si Berna au convenit inceperea de negocieri in domeniul fiscal, referitoare la impozitarea conturilor detinute de cetatenii britanici in Elvetia.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones cobora cu 0,98%, la 11.059,50 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,87%, pana la 1.175,28 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq scadea cu 0,35%, la 2.488,58 puncte, in jurul orei 18.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,10%, pana la 9.387,03 puncte. Indicele extins Topix a scazut cu 0,02%, pana la 817,94 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a coborat cu 1,85%, la 23.164,60 puncte.

• Conducerea IBM, cel mai mare furnizor din lume de servicii pentru computere, a aprobat achizitia de actiuni proprii in valoare de zece miliarde de dolari.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Si te intrebi de ce Romania trebuie sa plateasca cu un CDS ridicat, de ce trebuie sa plateasca cu 300 de puncte de baza mai mult decat o tara europeana? CDS este o prima de risc de default. Cred ca CDS-ul Romaniei releva in mod clar o coerenta scazuta in politici si in mesajele pe care le transmitem in exterior. Si asta ne costa. Platim cu totii si cautam vinovati in alte parti decat in cele care trebuie", a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Adunarea actionarilor de la Prodplast Imobiliare (PPLI) nu s-a intrunit luni si marti din lipsa de cvorum, astfel ca firma va ramane listata, cel putin deocamdata, pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) de la Sibex. [Ziarul Financiar]

• Analistii societatii de brokeraj Goldring Targu-Mures spun ca s-a dat un semnal de vanzare pe SIF-uri in urma scaderii inregistrate ieri, dar acesta este foarte fragil. [EconomicTimes.ro]

• O strategie de investitii bazata pe contractul futures pe aur tranzactionat la Bursa din Sibiu (Sibex) poate anticipa evolutia leului fata de euro si chiar a indicilor bursieri, potrivit unei prezentari realizate de Mukul Pal, directorul general al societatii de consultanta Orpheus Capitals. [Financiarul]