Locul 10 IFB Finwest

IFB Finwest a realizat tranzactii de 24,8 milioane lei in luna octombrie, pozitionandu-se pe ultima pozitie in topul brokerilor de la BVB.

Fata de luna anterioara, casa de brokeraj aradeana a obtinut o crestere de 11% a valorii tranzactiilor intermediate si a urcat doua locuri.

In clasamentul anual, IFB se afla pe locul sase cu intermedieri de 976 milioane lei.

Locul 9 Broker Cluj

Singura societate de intermediere financiara listata la Bursa de Valori Bucuresti, Broker Cluj (BRK), a intermediat in octombrie tranzactii de 26,8 milioane lei, in scadere cu circa 20% fata de luna precedenta.

Din cauza reducerii rulajului tranzactionat la BVB, Broker Cluj a coborat doua pozitii fata de clasamentul lunar precedent.

De la inceputul anului, BRK a efectuat tranzactii de 576,5 milioane lei si se afla pe locul al saptelea in topul din 2010.

Locul 8 Tradeville

Tradeville a reusit sa urce 10 pozitii fata de luna precedenta, dupa ce in octombrie valoarea rulajelor s-a ridicat la 31,4 milioane lei.

Tranzactiile intermediate s-au majorat de 2,3 ori in octombrie fata de luna anterioara.

In clasamentul anual Tradeville se afla pe locul 14, cu tranzactii totale de 314,7 milioane lei.

Locul 7 KBC Securities

KBC Securities a inregistrat o scadere a valorii intermediate la BVB de circa 40% in octombrie, de la 69,9 milioane lei in luna precendeta la 42,8 milioane lei.

Scaderea a determinat casa de brokeraj sa coboare in clasamentul intermediarilor de la locul trei in septembrie pe pozitia a saptea.

In topul anual, KBC se afla pe podiumul brokerilor, mai exact pe pozitia a treia, cu intermediari totale de 467,5 milioane lei.

Locul 6 EFG Eurobank Securities

EFG Eurobank Securities a efectuat intermedieri de 44,3 milioane lei in octombrie, cu 20% mai multe decat cele din luna precedenta, insa a coborat o pozitie in clasamentul lunar.

In septembrie, societatea de intermediere financiara s-a aflat pe locul cinci dupa ce a rulat 36,8 milioane lei la Bursa de Valori Bucuresti.

Valoarea totala tranzactionata de la inceputul anului se ridica la 467,5 milioane lei si pozitioneaza EFG pe locul 11.

Locul 5 BT Securities

Unitatea de brokeraj detinuta de Banca Transilvania (TLV), BT Securities, a realizat tranzactii de 46,4 milioane lei in luna trecuta, in usoara scadere fata de septembrie.

De la inceputul anului, BT Securities a intermediat schimburi de 1,03 miliarde lei la BVB, plasandu-se pe locul cinci in clasamentul din 2010.

Locul 4 ING Romania

ING Romania a suferit cea mai mare scadere a rulajelor dintre brokerii prezenti in top 10, de 61% in octombrie.

Astfel, valoarea schimburilor a scazut de la 122,5 milioane lei la 48,1 milioane lei.

Totusi, in ciuda scaderii din luna trecuta, ING inca se pozitioneaza pe locul patru in clasamentul lunar, cu tranzactii totale de 1,1 miliarde lei.

Locul 3 BRD SocGen

BRD SocGen (BRD) a intermediat in octombrie schimburi de 50,5 milioane lei, in scadere cu 42% fata de luna precedenta. De asemenea, BRD a coborat o pozitie fata de septembrie.

Totusi, BRD este liderul brokerilor de la BVB, de la inceputul anului, cu tranzactii de 2,54 miliarde lei.

Locul 2 Eldainvest

Casa de brokeraj Eldainvest a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere a lunii, urcand de pe locul 33 in septembrie pe pozitia a doua.

Valoarea tranzactiilor intermediate a urcat de 31 de ori in octombrie, de la 2,01 milioane lei la 62,77 milioane lei.

De la inceputul anului, casa de brokeraj a realizat intermedieri de 131,3 milioane lei si se pozitioneaza pe locul 24.

Locul 1 Raiffeisen Capital&Investment

Daca in luna septembrie Raiffeisen Capital&Investment (RCI) se afla pe locul 10, cresterea rulajelor de circa 5 ori in octombrie a ridicat unitatea de brokeraj a Raiffeisen Bank pe locul 1 in clasamentul lunar.

Valoarea tranzactionata de la inceputul anului de catre RCI este de 1,75 miliarde lei, ceea ce o pozitioneaza pe locul doi.