Premiile pentru presa

Premiile pentru presaPublicatia Wall-Street.ro a avut doua nominalizari in acest an, la premiul pentru promptitudine in difuzarea informatiilor din piata de capital si la premiul pentru cel mai bun jurnalist din domeniul financiar.

La categoria publicatiilor, castigatorul desemnat prin votul brokerilor a fost Ziarul Financiar. Premiul publicului a fost primit de catre ziarul Bursa.

La categoria jurnalistilor, Diana Cioltei, redactor piete de capital Wall-Street.ro, a castigat atat premiul brokerilor cat si cel desemnat de votul publicului.

Wall-Street.ro este cea mai citita publicatie online business ca numar de vizitatori unici din Romania, conform sati.ro, aceasta inregistrand in octombrie 764.206 de vizitatori unici.

Zona bursiera reprezina una din principalele prioritati editoriale ale Wall-Street.ro, publicand stiri, interviuri si analize atat in sectiunea zilnica Piete de Capital, cat si in suplimentul saptamanal Money, axat pe investitii personale.

Cea mai apreciata societate si cel mai atractiv produs

Cea mai apreciata societate si cel mai atractiv produsPremiul pentru cea mai apreciata societate listata la Bursa de Valori Bucuresti a mers catre Bursa de Valori Bucuresti, listata in primavara acestui an pe propria piata. Compania a primit atat premiul brokerilor cat si pe cel al publicului.

La categoria cel mai atractiv nou produs listat pe piata de capital, votul brokerilor a desemnat produsele struturate emise de Erste Group Bank AG iar votul publicului a desemnat iFond Financial Romania.

Dincolo de importanta momentului in evolutia companiei, listarea Bursei de Valori Bucuresti este vazuta ca un exemplu pentru toti potentialii emitenti, fiind o dovada de incredere.

Oferta de listare a iFond Financial a fost primul IPO din acest an. A fost derulata in perioada 22 iulie - 11 august si s-a incheiat cu succes, valoarea finala a subscrierilor reprezentand 404,5% din valoarea initiala oferita

Initiative apreciate si evenimente importante

Initiative apreciate si evenimente importanteUn alt premiu acordat de Asociatia brokerilor a fost pentru cea mai apreciata initiativa in folosul brokerilor si a investitorilor. Castigator atat dupa votul publicului, cat si dupa al brokerilor a fost Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), pentru initiativa si activitatea constanta in sustinerea investitorilor.

De asemenea, premiul pentru societatea care a produs cel mai important eveniment al anului, in piata de capital a mers la Franklin templeton Investments, pentru demararea activitatii directe in Romania.

Franklin Templeton Investment Limited a devenit oficial unicul administrator al Fondului Proprietatea (FP) pe 30 septembrie, dupa ce hotararile din Adunarea Generala a Actionarilor de la inceputul lunii septembrie au fost publicate in Monitorul Oficial.

Premii speciale

Premii specialeAu mai fost acorrdate trei premii speciale pentru sustinerea pietei de capital: Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNMV), fostului ministru de finante Sebastian Vladescu si Ziarului Bursa.

“Gala Premiilor Pietei de Capital arata faptul ca suntem o comunitate unita si puternica si ca rezultatele tuturor categoriilor de participanti la piata sunt recompensate cu aceasta ocazie”, a declarat Dan Paul (foto), presedintele Asociatiei Brokerilor.

Un premiu special a fost decernat si de catre Depozitarul Central, in calitate de sponsor principal al evenimentului. Acest premiu a fost inmanat Societatii de Investitii Financiare Moldova, pentru cel mai mare emitent care a apelat la serviciul national al Depozitarului Central, de distribuire a dividendelor.

Castigatorii premiilor au fost desemnati prin vot de catre comunitatea brokerilor, dar si de catre public, care a avut posibilitatea sa voteze prin intermediul site-ului Asociatiei Brokerilor.