Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat prima sedinta de tranzactionarea saptamanii pe deprecieri modeste, cel mai mare declin fiind inregistrat de indicele BET-FI.

Indicele BET
, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 1,35%, pana la 5.078,69 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 1,02%, la 2.996,39 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 1,95% la 21.811,43 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a pierdut 1,32%, la 10.438,63 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 1,66%, la 458,74 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,38%, la 743,91 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Actiunile Ropharma vor intra de miercuri, 24 noiembrie, la tranzactionarea la cota Bursei de Valori Bucuresti, la categoria 1 actiuni, dupa transferul de pe piata Rasdaq.

• Administratorii producatorului de piese si accesorii pentru motoare si autovehicule Altur Slatina (ALT) vor alege miercuri un presedinte CA interimar, intrucat Antonel Cristi Bunu a fost arestat, duminica, impreuna cu omul de afaceri Catalin Chelu si inca doua persoane pentru dare de mita.

• Societatea de administrare a investitiilor Certinvest a anuntat astazi lansarea a doua noi fonduri de indice, Certinvest BET Index si Certinvest BET-FI Index.

• Casa de brokeraj Tradeville ofera clientilor posibilitatea de a tranzactiona ETF-uri (Exchange Traded Funds) listate la Bursa din Viena.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, scadea cu 1,08% la 5.671,03 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,46%, pana la 6.811,77 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 1,19%, la 3.814,33 puncte.

• Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au convenit sa acorde Irlandei un imprumut de urgenta de 80-90 miliarde euro, iar oficialii celor trei parti au inceput luni dimineata sa puna la punct detaliile acordului, in timp ce guvernul de la Dublin finalizeaza un buget de austeritate.

• Programul de ajutor stabilit de Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI) pentru Irlanda calmeaza temerile si consolideaza increderea pietelor, apreciaza ministrul de Finante al Portugaliei, stat care ar putea fi nevoit sa apeleze la sprijin financiar extern.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones cobora cu 0,73%, la 11.122,10 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,66%, pana la 1.191,82 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq scadea cu 0,12%, la 2.515,07 puncte, in jurul orei 18.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,93%, pana la 10.115,20 puncte. Indicele extins Topix a crescut cu 0,69%, pana la 875,48 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a coborat cu 0,35%, la 23.524 puncte.

• Unele dintre cele mai mari banci americane renunta sau reduc operatiunile cu ambasadele si misiunile diplomatice din Statele Unite, deoarece respectarea legislatiei impotriva spalarii de bani a devenit "o povara".

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Statul are o participatie insemnata la Romgaz si devalizarea companiei este in dezavantajul actionarilor, este normal sa ia o asemenea atitudine. Semnalul care se da prin aceasta discutie nu este deloc unul bun. Statul ar putea sa faca astfel de lucruri si in alte companii, iar investitorii se vor simti dezavantajati, mai ales ca nici increderea in Romania nu este la cote maxime”, a declarat Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• 47 de companii dintre cele 80 analizate de ZF au raportat afaceri in scadere la noua luni, dar cumulat cele 80 de companii au inregistrat vanzari mai mari, datorita cresterilor mari din siderurgie. [Ziarul Financiar]

• Anton Ionescu, presedintele societatii de intermediere financiara Broker Cluj, este de parere ca listarea companiei printre primele pe piata de capital a reprezentat o poveste de succes pentru ca a oferit posibilitatea de a creste si de a se maturiza odata cu Bursa de Valori Bucuresti. [Financiarul]

• Piata americana a batut in retragere pana la primul suport indicat de analistii BT Securities la 11.050 de puncte, dar pe finalul saptamanii a recuperat binisor, se arata intr-o analiza tehnica emisa de aceasta societate de brokeraj azi-dimineata. [EconomicTimes.ro]