Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionarea cu deprecieri usoare, cel mai mare declin fiind inregistrat de indicele BET-FI.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,57%, pana la 5.064,34 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,61%, la 2.989,77 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 2,01% la 20.895,45 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a pierdut 0,58%, la 10.333,50 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 1,05%, la 451,80 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,20%, la 744,35 puncte.


Cititi mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu are nevoie de sustinere financiara, ci de actiuni care sa contribuie la consolidarea pietei de capital, astfel incat aceasta sa devina o sursa importanta de finantare pentru companiile romanesti.

• Administratorii Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) propun pe ordinea de zi a adunarii generale demararea procedurilor legale de chemare in judecata a actionarilor minoritar PCC SE, ca urmare a incalcarii legii privind exercitarea drepturilor de actionar cu buna-credinta.

• La aniversarea a 15 ani, Bursa de Valori Bucuresti a lansat platforma Arena-XT, ce dispune de toate functiile necesare pentru efectuarea operatiunilor de tranzactionare si post-tranzactionare.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, crestea cu 0,65% la 5.693,78 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 0,66%, pana la 6.868,88 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 0,22%, la 3.755,91 puncte.

• Consiliul de supraveghere al grupului austriac de petrol si gaze OMV, actionarul majoritar al Petrom, a anuntat ca nu are motive sa il demita pe directorul general, Wolfgang Ruttenstorfer, in urma acuzatiilor de insider trading aduse saptamana trecuta de procurorii din Viena.

• Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea fi nevoita sa amane din nou retragerea masurilor de urgenta destinate sprijinirii sistemului financiar european, in conditiile in care planurile Fondului Monetar International si ale Uniunii Europene de a salva Irlanda nu tempereaza criza datoriilor suverane.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones urca cu 1,37%, la 11.187,30 puncte, Standard & Poor's 500 se aprecia cu 1,49%, pana la 1.198,35 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 1,93%, la 2.543,12 puncte, in jurul orei 18.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,49%, pana la 10.079,80 puncte. Indicele extins Topix a crescut cu 0,37%, pana la 869,81 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a urcat cu 0,13%, la 23.054,70 puncte.

• Abu Dhabi Commercial Bank (ADCB), a treia banca din Emiratele Arabe Unite dupa active, a dat in judecata Credit Suisse, Standard & Poor's (S&P), Morgan Stanley, Bank of New York Mellon si alte companii financiare pentru ca ar fi furnizat informatii incorecte privind mai multe investitii.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Scoaterea la vanzare a 10-15% din actiunile unor companii precum Transgaz, Transelectrica, OMV Petrom sau Romgaz va fi o proba ca statul se trezeste si ca foloseste toate instrumentele pentru a injecta bani in economica romaneasca. Cea mai mare problema a mediul economic este nemodernizarea statului”, a declarat Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Desi tot promisa din 2005 incoace, listarea "Romgaz" la Bursa pare, de data aceasta, batuta in cuie, reprezentantii Ministerului Economiei (ME) estimand ca mult asteptatul eveniment va avea loc la finele lui 2011. [Bursa]

• Investitorii de la Bursa pot tranzactiona actiunile emise de Banca Transilvania (TLV) ca urmare a majorarii de capital aprobate in luna aprilie, in conditiile in care a incetat masura asiguratorie dispusa de CNVM, care blocase transferul pachetului de 271,58 milioane de actiuni. [Financiarul]

• Lawrence S. Speidell, chief investment officer in cadrul Frontier Market Asset Management este de parere ca pietele de frontiera, vor atrage tot mai multi investitori, datotira oportunitatilor pe care le ofera, randamentele acestora fiind peste cele inregistrate de pietele dezvoltate, potrivit unui comunicat transmis de CFA Romania. [EconomicTimes.ro]