Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionarea cu aprecieri modeste, cel mai mare avans fiind inregistrat de BET-FI.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,96%, pana la 5.148,60 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a crescut cu 0,87%, la 3.060,29 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 2,07% la 21.308,93 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a castigat 1,15%, la 10.572,37 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 1,31%, la 463,34 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 0,47%, la 745,47 puncte.

Cititi mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Pachetele de actiuni pe care The Nova Group Investments Romania, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, le detine la Asigurare-Reasigurare Astra (ATRA) si Unirea Shopping Center (SCDM) au fost indisponibilizate in cadrul unui dosar de executare silita.

• Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a decis ca programul de tranzactionare si post-tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti sa fie suspendat doar pe 24 si 31 decembrie.

• Guvernul a transmis Parlamentului proiectul de buget pentru anul viitor, cu solicitarea ca documentul sa fie dezbatut in regim de urgenta, au declarat surse oficiale.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.30, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, crestea cu 0,75% la 5.813,67 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 0,71%, pana la 7.004,04 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 1,16%, la 3.811,31 puncte.

• Economia Islandei, stat al carui sistem bancar a fost lovit grav de criza financiara, a inregistrat in al treilea trimestru prima crestere din ultimii doi ani, de, 1,2% comparativ cu perioada aprilie-iunie.

• Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a retrogradat ratingurile datoriilor si depozitelor a sapte banci ungare, printre care OTP Bank, dupa ce a redus cu doua trepte calificativul suveran al Ungariei.

• Economistul sef al Bancii Centrale Europene (BCE), Jürgen Stark, a respins ideea emiterii in comun de obligatiuni de catre membrii zonei euro, sustinuta in principal de presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, apreciind ca fiecare stat este responsabil pentru propria datorie.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones urca cu 0,55%, la 11.424,10 puncte, Standard & Poor's 500 se aprecia cu 0,63%, pana la 1.230,79 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 0,70%, la 2.613,13 puncte, in jurul orei 18.30.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 0,26%, pana la 10.141,10 puncte. Indicele extins Topix a scazut cu 0,26%, pana la 879,10 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a urcat cu 0,82%, la 23.428,20 puncte.

• Guvernul SUA a vandut actiunile pe care le mai detinea la Citigrup si a obtinut un profit brut estimat la 12 miliarde de dolari, investitiile statului american in salvarea bancii in urma crizei financiare ridicandu-se la 45 miliarde dolari.

• Julian Assange, fondatorul site-ului de investigatii Wikileaks, a fost arestat in Marea Britanie in urma unui ordin de retinere emis de autoritatile suedeze pentru agresiune sexuala, scrie agentia Reuters care citeaza surse din politia londoneza.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Am putea sa vedem rulaje mai importante in aceasta perioada, dar nu mai mult de 2-3 zile si nu vor avea puterea sa miste piata o saptamana intreaga. Daca am avea o lichiditate de peste 5 milioane euro s-ar activa toti investitorii din piata, dar nu este timp pentru a vedea evolutii spectaculoase”, apreciaza Bogdan Ceuca, directorul sucursalei din Bucuresti a Transilvania Capital.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Conflictul care se deruleaza de doi ani intre conducerea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si nemtii de la PCC a atins in ultimele luni cote maxime odata cu acuzatiile lansate de cele doua parti. [Ziarul Financiar]

• Mihai David, directorul general al Hidroelectrica sustine ca declaratiile facute de Grzegorz Konieczny, vicepresedintele Franklin Templeton (FT), cu privire la Hidroelectrica sunt o dovada de amatorism, in conditiile in care FT ar trebui sa fie la curent cu datele financiare ale Hidroelectrica si cu situatia costurilor de productie a energiei. [EconomicTimes.ro]

• Procesul in care se judeca falimentul companiei Constructii Aeronautice Ghimbav a primit un nou termen, pe 24 februarie 2011, se arata intr-o informare adresata pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti. [Bursa]