1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Surprinzator sau nu, imi tin buzunarul rezervat pentru telefonul meu mobil, un HTC HD2.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?

Primul “gadget” de care-mi aduc aminte este o consola de jocuri primita prin ’83 sau ’84, cand aveam 14 ani. O conectam la un televizor Sport, desigur alb-negru, si jucam meciuri de tenis.

3. Ultima achizitie din IT este...

Un hard-disk extern de 1,5 TB produs de Samsung. Daca as fi raspuns acestei intrebari peste o saptamana as fi zis Microsoft Kinect.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.



4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...S-a intamplat acum cativa ani, cand mi-am pierdut telefonul mobil. Din fericire contactele erau salvate intr-un backup, pozele insa n-au mai putut fi recuperate.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

Pentru o asemenea achizitie mi-as limita bugetul la 400 – 500 de euro. Peste un anumit prag diferentele tin mai putin de functionalitati si mai mult de brand sau estetica. Pentru diferente de acest tip nu simt nevoia sa platesc suplimentar.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Ar trebui sa-mi asigure un semnal puternic si stabil de voce si date si o viteza buna pentru browsing. In plus e important sa aiba touchscreen cat mai mare si sa fie suficient de greu incat sa-l simt in buzunar.


7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?Primul mobil a fost un Philips Fizz (foto), cumparat in 1997. M-a servit 2 ani, o durata considerabila tinand cont de tehnologia disponibila atunci.

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Nu mai am o marca preferata. Pana la aparitia smartphone-urilor eram fan Nokia insa momentul respectiv a marcat o pierdere de teren din partea finlandezilor.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Imi place foarte mult brandul Microsoft pentru maniera in care si-au construit strategia de dezvoltare de la aparitie si pana in prezent.

In ceea ce priveste managerul favorit, l-as nominaliza pe Steve Jobs. Consider ca este un etalon pentru conceptul de inovatie, atat in tehnologie cat si in marketing.

Sursa foto: Philips Mobiles

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.Sincer, nu pot sa numesc unul. Nu ma uit dupa lucruri inutile

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?


Mi-as dori un telefon cu tastatura wireless, uneori ma oboseste touchscreenul telefonului meu. Din domeniul SF mi-ar placea o casa care se roteste singura dupa soare.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

In mare parte a timpului vizitez site-uri de stiri de business, din domeniul IT si generaliste. Apreciez in sensul asta portalurile Ziarului Financiar, Wall-Street.ro si Financial Times.

Sursa foto: Everinghamrotatinghouse.com.au


13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Ultima comanda data online a fost pentru bilete la un concert.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Cand stau si ma uit la internet imi vin in minte doua aspecte: comunicare si acces rapid la informatii. Cred ca aceasta este o descriere concisa.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

Daca ne referim la o zi de lucru, cred ca ar fi mult mai temperata si in loc sa lucrez in viteza a cincea mi-as permite sa functionez intr-a treia. Daca vorbim despre o zi libera, cu siguranta, m-as delecta cu mirosul de hartie al unei carti.

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta? De ce?

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta? De ce?Aleg notebookul, pentru ca prefer sa folosesc tastatura. Si prefer s-o pot folosi oriunde.

17. Metoda de comunicare preferata.

Prima optiune este intotdeauna cea directa, fata in fata. Cand timpul sau distanta nu-mi permit aceasta abordare recurg la telefon si e-mail.

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

E greu de spus pana unde va merge insa cu siguranta nimic nu e imposibil in inovatie. Limita este imaginatia.

Dupa cum spuneam la o intrebare precedenta, mi-as dori mult o casa care sa se roteasca singura dupa soare asa ca acesta e gadgetul pe care l-as crea.