1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Am intotdeauna la indemana telefonul mobil, dar nu mai poate fi calificat ca si gadget. Atunci cand calatoresc cu avionul ascult muzica la iPod. Acesta ar fi cam fi singurul meu gadget. Traiesc si muncesc foarte bine si fara gadgeturi.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?


Probabil ca pot sa ma refer la un Walkman pe care l-am achizitionat singur pe la 17 ani si de care eram foarte mandru.

3. Ultima achizitie din IT este...

Un card de memorie SDHC Kingston de 16GB.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...Probabil cel mai neplacut incident este atunci cand raman fara baterie la telefonul mobil, am urgente de rezolvat si nici un alt mijloc de comunicare la indemana.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

Probabil undeva intre 300 si 400 de euro.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Nu doresc sa intru in detalii tehnice, dar pentru mine telefonul trebuie aiba trei caracteristici: simplitate, utilitate si design placut. Sunt multe functii pe care inca le mai descoper la telefonul meu si alte multe pe care nu le folosesc deloc.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?Am primit primul telefon mobil atunci cand m-am angajat la Xerox (n.red 1997), dupa ce o perioada am folosit un pager. Foarte interesante timpuri – atunci inca foloseam telefoanele publice pentru a suna dupa primirea unui mesaj pe pager! Marca primului meu telefon mobil a fost Nokia 3110.

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.


Nu am incercat multe marci, probabil vreo trei, dar in acest moment folosesc un Nokia E72 (foto) care raspunde cerintelor mele: simplu, util si cu design placut.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Incerc sa fiu cat pot de obiectiv, dar cumva tot la acest raspuns ajung: brandul IT preferat este Xerox. Mi se pare un brand elegant si deschis catre business, dupa cum spune si linia noastra de marketing actuala: “Ready for real Business”.

Sursa foto: Nokia.ro

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.Dupa cum spuneam, nu acord o atentie mare gadgeturilor, deci nu imi bat capul cu lucruri care din punctul meu de vedere nu aduc valoare.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Probabil ca mi-as dori ceva in zona de entertainment TV, fiind pasionat de filme. Un televizor cu ecran foarte mare, 3D, fara ochelari, ar fi interesant!

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

Accesez site-uri de stiri de tip www.mediafax.ro, www.wall-street.ro, www.zf.ro, incercand sa iau stiri la prima mana fara comentarii partinitoare.


13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Cardul de memorie SDHC Kingston de 16GB.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Pentru mine internetul reprezinta o sursa imensa de informatii si o unealta de cercetare si comunicare care imi salveaza foarte mult timp. Numai in plan secund il consider un mijloc de socializare.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

In ceea ce priveste viata personala ar fi o zi normala si sunt sigur ca as putea trai linistit si fara el. Cand vine vorba de business insa, m-as simti inconfortabil in primul rand pentru ca ar trebui sa pierd timp pentru cautarea de informatii pe care altfel le-as avea in cateva secunde.

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta? De ce?

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta? De ce?Nu cred ca as putea vorbi de preferinte mai ales ca tableta inca nu am folosit-o. Este clar ca intre desktop si notebook il prefer pe cel din urma, mobilitatea fiind un lucru important pentru mine.

17. Metoda de comunicare preferata.

Metoda preferata este fata in fata, desi comunic mult pe e-mail, care a castigat mult teren in fata vorbitului la telefon.

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

Nu este neaparat o idee noua, dar ar fi bine ca oamenii sa aiba miniechipamente care sa le monitorizeze starea de sanatate, posibilele dereglari in organism, sa dea diagnostice si sa faca recomandari privind tratamente sau actiuni necesare. Bineinteles, dispozitivele ar fi conectate wireless la un furnizor de servicii medicale care ar putea oferi proactiv sfaturi si recomandari.