1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Telefonul mobil, desigur! Un smartphone cu care pot sa ma conectez la internet oriunde as fi.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?

Un player muzical, walkman cu caseta, pe care Mos Nicolae mi l-a lasat in cizme. Nu am dormit in noaptea aceea si toata saptamana nu m-am putut desparti de noua mea jucarie.

3. Ultima achizitie din IT este...

Un e-reader. Imi doream de mult un astfel de gadget. Imi plac foarte mult cartile SF si articolele sau studiile despre noile descoperiri din stiinta si tehnologie, iar un e-reader imi permite sa salvez in acelasi loc astfel de lecturi si sa le citesc de fiecare data cand am putin timp liber.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...Mi-a fost furat din masina telefonul mobil.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

300 de euro.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?


Sa asigure conexiune buna la internet, sa fie dotat cu o camera foto performanta, dar si cu functii de localizare, GPS, Google Maps, client e-mail avansat, back-up permanent al datelor, etc.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?Un Ericsson A1018.

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Apple iPhone.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Ma identific cu BitDefender si ii admir foarte mult viziunea si stilul de business al lui Florin Talpes (foto), CEO al BitDefender si Softwin.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.In ceea ce priveste piata produselor hardware consumer, pot spune ca in sase luni este deja revolutie si putem considera lucruri inutile daca ne gandim cum au evoluat tehnologiile. Acum daca stau sa ma gandesc, nu am mai ascultat de mult timp o caseta la vechiul walkman. Intre timp am inteles ca si Sony i-a oprit productia.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Visez de ceva timp la un Macbook Air.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

Primul lucru pe care il fac atunci cand ajung la birou este sa citesc stirile locale, dar si internationale. Imi plac hotnews.ro, dailybusiness.ro, wall-street.ro si mai arunc cate un ochi pe time.com, care are si o rubrica foarte buna de noutati din domeniul IT&C.

Sursa foto: Apple.

13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Un ebook, intitulat “Hackers” si pe care il citesc de pe telefon cand gasesc timp liber.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?


O frumoasa necesitate. Tot ce fac la serviciu are legatura cu internetul.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?


Mai simpla si plictisitoare. Asta nu inseamna ca nu apreciez plimbarile in parc, excursiile la munte si acele momente in care imi beau cafeaua in liniste intr-o cafenea fara conexiune Wi-Fi.


16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?Mobilitatea, cu siguranta. Pentru performanta, as alege un alt tip de device.

17. Metoda de comunicare preferata.

Apelul telefonic. E cea mai rapida forma de comunicare.

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?


Nu cred ca gadgeturile sau evolutia lor sunt problema. Daca aruncam un ochi in trecut, nici nu ne gandeam ca cea mai mare claritate va fi redata printr-un DVD si acum vorbim de televizoare/monitoare High Definition, Led, 3D ...

In schimb, contentul este o problema tot timpul, fara el valoarea acestor echipamente nu se poate masura. As vrea, de exemplu, sa existe cat mai mult content electronic pentru a ne promova tara si locurile minunate pe care inca le mai descoperim cu placere. Acest content ar trebui sa devina plug-in pentru aplicatiile de navigare, aplicatii speciale pentru mobile cu top 10 locuri de vizitat, cazare, mancare traditionala etc.