1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?In buzunar nu am nimic in afara de telefon. Un BlackBerry care are imi ofera mult prea multe functionalitati decat am nevoie.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?

Un telefon Motorola, care la momentul respectiv era cel mai mic telefon din lume. L-am castigat la tombola de lansare a sa in Romania, in 1997. L-am vandut pe 1.000 de dolari si am completat banii care imi lipseau sa imi cumpar primul apartament, care a costat 12.000 de dolari.

3. Ultima achizitie din IT este...

Un laptop Toshiba.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.

4. Cel mai neplacut incident cu un gadget...

4. Cel mai neplacut incident cu un gadget...Am achizitionat un sistem de joc: un move controller (foto) pentru PlayStation3. Era cadoul de Craciun pentru fiul meu. Am constatat de fapt ca pentru a-l folosi mai am nevoie de o multime de alte accesorii, precum camera video sau incarcator.

A fost un cadou de Craciun ratat. Nu l-a putut folosi decat dupa o saptamana cand am gasit accesoriile lipsa, mergand in trei supermarketuri.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

Aproximativ 200 de lei pentru mine personal, iar pentru business in jur de 300 - 400 de euro.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Sa aiba tastele pentru numere si butonul "suna".

Sursa foto: Sony.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?Un Nokia. Nu mai stiu seria.

L-am primit de la fostul meu manager Florin Talpes, care cand isi inlocuia telefonul mi-l plasa mie pe cel vechi. Asa am avut si primul laptop: un Asus, galben.

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Nokia – simplitate in utilizare.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Manager Florin Talpes (foto) - Softwin (n.red CEO-ul companiei de securitate informatica BitDefender si al grupului Softwin). Am lucrat cu el aproape opt ani, zi de zi (n.red. Mehmet a fost directorul de vanzari al Softwin intre 1997 si 2005).

Cat am lucrat cu el am apreciat foarte mult preocuparea pentru a dezvolta proprietate intelectuala, investind permanent in dezvoltarea de tehnologii si produse software, calmul, corectitudinea in a aprecia situatiile, modestia in comportament si in “ a-si arata averea”.

Il consider “Patriarhul" IT din Romania si pentru faptul ca si-a construit businessul prin export si nu contracte cu statul roman. A fost un model pentru mine si mi-a acordat maxima incredere, punandu-mi in valoare creativitatea.

Brand favorit: Apple. Sunt fascinat de tehnologia touchscreen pe care o promoveaza, prin posibilitatile pe care le ofera in viitor si de inventivitatea pe care o au.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.Habar nu am.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Nu stiu.

13. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

Cateva din Romania : www.Kappa.ro (foto)– pentru vreme si cursul valutar, www.evz.ro pentru domeniul politic si www.capital.ro pentru cel economic.

Site-ul favorit este Bitdefender.ro – sunt amic cu cel care l-a gandit si l-a pornit cu mare pasiune si mi-a placut cum a fost dezvoltat in privinta continutului si ergonomiei. Este printre cele mai complete site-uri.

Sursa foto: Kappa.ro

13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Camera video. Am comandat-o de pe Emag si am fost multumit de modul in care s-au miscat

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Chiar daca am 14 ani de cand lucrez in IT, am folosit internetul pentru obtinerea de informatii punctuale si pentru comunicare de business.

De aproximativ sase luni am inceput sa utilizez YouTube si Skype ( n.red. furnizor de software care permite utilizatorilor sa folosesca internetul pentru apeluri audio si video).

Nu am intrat niciodata pe retele de socializare. Sper sa o pot face. Cred ca au un potential de comunicare de marketing urias.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

Cred ca mai frumoasa si mai “lunga”.

Sursa foto: Emag

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?Mobilitatea. Performantele laptopurilor actuale depasesc nevoile mele curente.

17. Metoda de comunicare preferata.

Caut sa comunic mai putin pe internet. Prefer comunicarea directa.

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

Un software in care sa-ti definesti profilul de personalitate, preferintele, aria de interes si sa-ti personalizeze printr-un portal o identitate, care sa fie alimentata in mod automat cu continutul pe care-l doresti, muzica care iti place, filmele preferate.