Cluj: Primaria ofera 60.000 de euro pentru constructia Tenko

Cluj: Primaria ofera 60.000 de euro pentru constructia TenkoComisia de negociere a Consiliului Local Cluj-Napoca a ajuns o intelegere cu societatea Tenko Prestari Servicii, care a fost de acord sa primeasca 60.000 de euro pentru cladirea ridicata in zona stadionului, scrie Ziua de Cluj.

Consiliul local a retras anul trecut terenul concesionat in zona stadionului societatii Tenko, insa aceasta a emis pretentii financiare pentru ca pe respectivul teren edificase o constructie. Initial, a solicitat suma de 98.000 de euro.

Timisioara: Birourile raman goale din cauza preturilor prea mari

Timisioara: Birourile raman goale din cauza preturilor prea mari“Se cauta si se cumpara tot ce este sub 650-850 euro/mp ca pret. Birourile din cladirile office sunt mult mai scumpe asa ca putini clienti isi permit. Drept urmare se reorienteaza si folosesc spatiile comerciale pentru afacerea lor. In acest an am inchiriat 600 mp si mai am de vanzare spatii comerciale in valoare de 500.000 de euro. Spatiile comerciale au cautare, singura conditie este sa fie bine pozitionate”, spune Andrei Vacaru, directorul unei agentii imobiliare din Timisoara, citat de publicatia Ora de Timis.

Dinu Mayer, directorul unei firme de consultant din Timisoara, afirma ca nivelul costurilor de mentenanta si administrative pentru spatiile de birorui incepe de la 0,5 euro/mp.

“Pentru o imagine aproximativa a costurilor iau ca exemplu o cladire de talie redusa, cu o suprafata de 4.000 mp utili. Pentru un astfel de imobil, impozitul este de circa 100.000 de euro. La acesta se adauga cheltuieli de intretinere de aproximativ 50.000 euro”, a explicat Dinu Mayer.

Arad: Strandul isi schimba fata si tariful

Arad: Strandul isi schimba fata si tarifulPrimaria Arad a decis sa extinda serviciile la strand iar rezultatele vor fi vizibile, potrivit calculelor executivului, pana in vara pentru ca aradenii sa se poata bucura de noile investitii, scrie Aradon.ro. Primii pasi se pot vedea deja la strand, dar si in actele Primariei, care e decisa sa supuna i la transparenta decizionala noul regulament de functionare si administrare a Strandului Neptun.

Primarul Gheorghe Falca a precizat ca bazinul care pana acum era dedicat copiilor, in zona de bazine, va fi adancit si va fi umplut cu apa termala, iar bazinul care realiza legatura intre celelalte bazine va fi inchis si va beneficia si el tot de apa termala

Craiova: Centrul orasului, inchis pentru pasaj

Craiova: Centrul orasului, inchis pentru pasajPrimaria Craiova a semnat in mare secret, marti, contractul cu SCT Bucuresti si Erpia Craiova pentru construirea pasajului suprateran din centrul Baniei, ce va trebui dat in folosinta pe 31 mai 2012, scrie Gazeta de Sud.

Cele doua firme care s-au asociat pentru a realiza aceasta lucrare au castigat licitatia cu o oferta de 40,4 milioane de lei, fara TVA (aproximativ zece milioane de euro), surclasand ofertele Delta ACM ‘93 si Tehnologica Radion.