5. Mort Zuckerman

5. Mort ZuckermanMort Zuckerman este presedintele companiei Boston Properties. Recent, el a transformat complet fosta cladire 510 Madison, nivelul actual al chiriilor ajungand la circa 1.100 dolari/mp. Cladirea ar putea fi inchiriata companiei SAC Capital.

Boston Properties mai detine participatii si in cadrul a 14 proprietati din oras, focusul fiind pe cladiri de birouri care ies din recesiune, cu chiriasi puternici si chirii ridicate.

In topul celor mai puternici oameni se mai numara Michael Bloomberg, primarul New York-ului (care ocupa locul 7), miliardarul Donald Trump (locul 14) si Darcy Stacom si Bill Shanahan, vicepresedinti in cadrul companiei CBRE (locul 40).

Sursa foto: observer.com

4. Steve Roth si Michael Fascitelli

4. Steve Roth si Michael FascitelliSteve Roth si Michael Fascitelli (foto) sunt presedinte si CEO in cadrul companiei Vornado Realty Trust, care detine participatii in cadrul a 95 de proprietati imobiliare, ce totalizeaza circa 9,2 milioane de metri patrati.

Anul trecut, cei doi au preluat 25% din actiunile LNR Property Corporation, au cumparat actiuni de 600 milioane de dolari in cadrul JCPenney si au incheiat un parteneriat cu SL Green pentru a renova cladirea 280 Park Avenue.

Doar in cartierul Manhattan, compania detine 29 de cladiri de birouri si 24 de centre comerciale.

Sursa foto: observer.com


3. Marc Holliday si Andrew Mathias

3. Marc Holliday si Andrew MathiasMarc Holliday si Andre Mathias ocupa functiile de CEO si presedinte in cadrul fondului de investitii SL Green, iar daca statutul lor de cei mai mari proprietari din New York poate fi discutabil, nimeni nu poate contesta faptul ca cei doi au inregistrat recorduri pe piata imobiliara locala.

Spre exemplu,incepand de luna trecuta, fondul a preluat actiuni in cadrul a 61 de proprietati din oras, iar numarul proiectelor in care este implicat urmeaza sa creasca in continuare.

In 2009, Marc Holliday s-a clasat pe locul 39 in topul celor mai bine platiti sefi de companie din lume, realizat de Forbes, cu un venit anual de circa 79 milioane de dolari.

Sursa foto: observer.com

2. Andrew Cuomo

2. Andrew CuomoAndrew Cuomo este guvernatorul New York si unul din cei mai implicati politicieni in reglementarea pietei imobiliare.

De semnatura sa au avut si au nevoie toti marii dezvoltatori imobiliari din New York, de ea depinzand indexarea chiriei sau taxele pe proprietate.

Andrew Cuomo a fost ministru al justitiei in New York din 2006 si a activat mai multi ani in administratia fostului presedinte Bill Clinton, detinand functia de ministru al locuintelor in perioada 1997-2001.

1. Douglas si Jody Durst

1. Douglas si Jody DurstDouglas si Jody Durst sunt presedintii companiei de investitii imobiliare Durst Organization si reprezinta a treia generatie a familiei Durst, cunoscuta in piata de real estate pentru investitiile sale.

In urma cu zece ani, ei au dat startul dezvoltarii cladirilor verzi, certifcate LEED, si acum ar putea da startul iesirii din recesiune. Unul din proiectele lor aflat in dezvoltare se numeste Durts/Fetner, este un complex rezidential amplasat la intersectia bulevardelor 31st Street si Sixth Avenue din New York si ar putea fi unul din cele mai mari proiecte imobiliare construite dupa prabusirea Lehman.

Infiintata in anul 1915, compania Durst Organization detine aproape opt milioane de metri patrati de birouri clasa A.

Sursa foto: observer.com