Timisoara: Parc de aproape 700.000 de euro

Timisoara: Parc de aproape 700.000 de euroParcul Carmen Sylva, situat in cartierul Elisabetin, a fost reamenajat si redeschis, scrie publicatia debanat.ro. Interzis cainilor si biciclistilor, parcul a costat peste 2,4 milioane de lei. Edilii spera ca timisorenii sa-si exercite spiritul civic si sa-i sanctioneze pe cei care vor incerca sa-l distruga.

Parcul Carmen Sylva este atestat documentar cu acest nume in planul orasului inca din anul 1936. Cu o suprafata totala de peste 20.300 metri patrati, parcul cuprinde 40 de specii de arbori si arbusti, potrivit sursei citate.

Arad: Faradelege in constructii

Arad: Faradelege in constructiiNu mai putin de 75% dintre constructiile controlate de inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Judetean in Constructii Arad au fost descoperite cu nereguli grave, scrie Aradon.ro.

Potrivit unui raport inaintat Prefecturii de catre conducerea institutiei, in primul semestru al acestui an s-au facut 1.240 de controale. In urma actiunilor de inspectie si control, s-au dispus 930 de masuri punitive! S-a dispus chiar si oprirea lucrarilor in unele cazuri, iar amenzile aplicate se ridica la cateva mii de euro.

Iasi: Santajat de primar pentru a-i lua terenul de sute de mii de euro

Iasi: Santajat de primar pentru a-i lua terenul de sute de mii de euroTerenul in suprafata de 4,4 hectare se afla la marginea drumului european, la intrarea in orasul Targu Frumos, si are o valoare de piata de sute de mii de euro, scrie Buna Ziua Iasi. Desi a castigat terenul in justitie inca din anul 2005, Ioan Roman, un cetatean din comuna Ion Neculce, nu a obtinut nici pana astazi titlul de proprietate, pentru ca a refuzat sa-i vanda terenul primarului Vasile Rusu.

Terenul se afla chiar langa sediul Primariei Ion Neculce, intr-o zona in care o parcela cu o suprafata importanta este detinuta tot in urma unei retrocedari dubioase de catre primarul Vasile Rusu, mai scrie publicatia citata.

Brasov: Uzina Tractorul a fost pasata unei alte companii din grupul Cheyne

Brasov: Uzina Tractorul a fost pasata unei alte companii din grupul CheyneCompania Flavus Investitii a fost preluata, printr-o majorare de capital de 990.000 de lei, de firma cipriota Frogimo Holdings Limited. Vechii administratori, care anuntau investitii de 1,5 miliarde de euro in cel mai mare proiect de regenerare urbana din sud-estul Europei, au fost schimbati din functii, dar raman consultanti ai proiectului, scrie Buna Ziua Brasov.

Actionarii Flavus Investitii, compania care a cumparat in urma cu patru ani platforma industriala Tractorul, au decis, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial, majorarea capitalului social al companiei cu 990.000 de lei (247.500 de euro), de la 10.000 de lei la un milion de lei. Aportul de capital in numerar va fi adus de compania cipriota Frogimo Holdings Limited, care va detine in urma operatiunii 99% din titluri, in timp ce vechiul asociat unic, Flavus Investments Limited, de asemenea inregistrata in Cipru, mai pastreaza doar o actiune, mai scrie publicatia brasoveana.