Constanta: Ce s-a ales de marile proiecte imobiliare

Constanta: Ce s-a ales de marile proiecte imobiliareIn anii 2006-2008, multi investitori din cele mai diverse locuri din lume priveau spre Constanta ca spre un nou El Dorado, scrie Observator de Constanta. Unul din cele mai indraznete proiecte a fost, probabil, Trident Plaza, demarat in 2007, care ar fi trebuit sa duca la renasterea zonei centrale a orasului.

Un alt proiect abandonat la stadiul de pregatire a terenului este Flamenco Residences, al spaniolilor de la Gran Via Romania. In aceeasi serie a proiectelor imobiliare abandonate se poate inscrie si Oasis Residences , dezvoltat de Westhouse Group si care urma sa fie amplasat pe malul lacului Siughiol.

Iasi: Proprietarii care si-au reabilitat locuintele scapa de impozite

Iasi: Proprietarii care si-au reabilitat locuintele scapa de impoziteIn urma cu cateva zile a fost publicata o noua lege in Monitorul Oficial, care ar trebui sa vina in ajutorul persoanelor ce au suportat din propriul buzunar cheltuielile pentru lucrarile de reabilitare termica, scrie Buna Ziua Iasi.

"Daca platesti in jur de 2.500 de lei pentru izolatia termica si esti scutit de aprope 800 in sapte ani, cred ca este un avantaj. Vom vedea cu exactitate", a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.

Cluj-Napoca: H&M a cerut doua etaje in Iulius Mall

Cluj-Napoca: H&M a cerut doua etaje in Iulius MallMagazinul H&M va ocupa 1.000 mp, pe doua niveluri, in mallul Iulius Mall din cartierul Gheorgheni, scrie Ziua de Cluj.

"Magazinul va fi amplasat pe doua niveluri. La parter, H&M va fi pozitionat intre Stradivarius si Bershka, iar la etaj, langa Sprider. In prezent se lucreaza la amenajarea intregului spatiu", au mentionat responsabilii de comunicare ai Iulius Group. Acestia nu au oferit detalii privind suprafata alocata suedezilor.

Conform informatiilor ZIUA de CLUJ, unitatea din Iulius Mall va ocupa 1.000 mp, suprafata fiind amenajata pe doua niveluri, parter si etaj, in zona librariei Diverta, care si-a restrans spatiul.

Banca Transilvania isi face Data Center de 5 mil. euro

Banca Transilvania isi face Data Center de 5 mil. euroSocietatea bancara clujeana intentioneaza sa construiasca o cladire de birouri de clasa A in parcul industrial Tetarom I, pentru viitorul sau centru de date. Valoarea investitiei estimate de oficialii grupului financiar este de peste 5 milioane de euro, potrivit publicatiei Ziua de Cluj.

In cladire vor lucra 200 de angajati din echipa BT. "Lucrarile vor fi demarate imediat ce vor fi obtinute avizele si autorizatiile necesare. Finalizarea proiectului este programata pentru anul viitor", au mentionat reprezentantii BT.