5. Ted Lerner: 3,3 mld. dolari

5. Ted Lerner: 3,3 mld. dolariPe locul 103 in topul celor mai bogati americani se afla Ted Lerner, in varsta 85 de ani, conform revistei Forbes. Averea lui Lerner este estimata la 3,3 miliarde de dolari si a fost dezvoltata prin construirea de centre comerciale in subuurbiile din Washington DC.

De profesie avocat, el a fondat compania Lerner Enterprises in 1952, cu 300 de dolari pe care i-a imprumutat de la sotia sa.

In prezent, Lerner detine peste 1,8 milioane de metri patrati de spatii comerciale si de retail, precum si 7.000 de apartamente si 750 de terenuri pentru case.

Sursa foto: lerner.com

4. Leonard Stern: 4,2 mld. dolari

4. Leonard Stern: 4,2 mld. dolariLeonard Stern are 73 de ani si se afla pe locul 75 in topul celor mai bogati americani, cu o averere evaluata la 4,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Omul de afaceri isi extinde imperiul din New York si New Jersey in Chicago, unde a cumparat recent un proiect mixt, compus din spatii de retail si apartamente, pentru suma de 320 milioane de dolari, aceasta fiind a doua cea mai mare tranzactie cu locuinte din istoria pietei din Chicago.

Portofoliul imobiliar detinut de Stern cuprinde 3,5 milioane de metri patrati de spatii comerciale, de retail si rezidentiale.

Sursa foto: hartzmountain.com

3. Sam Zell: 4,7 mld. dolari

3. Sam Zell: 4,7 mld. dolariIn varsta de 69 de ani, omul de afaceri Sam Zell se afla pe locul 66 in topul celor mai bogati 400 de americani, averea sa fiind estimata la 4,7 miliarde de dolari.

Zell a inceput sa investeasca in real estate inca de pe vremea studentiei. Cei mai multi bani i-a facut din vanzarea si cumpararea de cladiri de la proprietarii cu probleme, presati sa vanda.

In prezent portofoliul sau imobiliar include proprietati din Chicago, unde a cumparat recent un turn de 40 de etaje pentru 106 milioane de dolari, Brazilia, Mexico, Columbia, Peru, Chile, China si Egipt.

Sursa foto:
affordablehousinginstitute.org

2. Richard LeFrak: 5 mld. dolari

2. Richard LeFrak: 5 mld. dolariPe locul 60 in topul celor mai bogati americani se afla Richard LeFrak, in varsta de 66 de ani, cu o avere estimata la 5 miliarde de dolari, conform Forbes.

Mai mult, omul de afaceri spune ca valoarea portofoliului sau imobiliar a crescut in acest an, in linie cu intreaga piata din New York.

Bunicul lui Richard LeFrak a inceput sa construiasca proprietati imobiliare in anul 1901, iar tatal sau a continuat si a extins afacerea in New York si New Jersey.

LeFrak detine 5.000 de apartamente in cadrul proiectului rezidential LeFrank City, din New York, si 1,5 milioane de metri patrati de proprietati rezidentiale, comerciale si spatii de retail in cadrul proiectului Newport, din New Jersey.

Sursa foto: cityfile.com

1. Donald Bren: 12 mld. dolari

1. Donald Bren: 12 mld. dolariDonald Bren, in varsta de 79 de ani, se afla pe locul 26 in "Top cei mai bogati 400 de americani", realizat de revista Forbes. Averea sa este estimata la 12 miliarde de dolari, cei mai multi bani provenind din afacerile cu proprietati rezidentiale si comerciale.

Omul de afaceri californian conduce compania Irvine, al carei portofoliu include 480 de cladiri de birouri, 125 de proiecte rezidentiale cu circa 44.000 de locuinte, 41 de centre comerciale, trei hoteluri, trei cluburi de golf si cinci porturi pentru ambarcatiuni.

Sursa foto:
donald-bren.com