Cluj-Napoca: Criza a schimbat operatorii din mall-uri

Cluj-Napoca: Criza a schimbat operatorii din mall-uriSeful Iulius Mall Cluj a facut bilantul de aniversare a complexului, care implineste in noiembrie patru ani: despre fluctuatii de chiriasi, magazine inchise sau jucatori importanti pentru care s-a schimbat structura complexului, batalia cu principalul competitor din piata, Polus, si perspectivele ca centrul orasului sa prinda din nou viata, comercial.

„Acum avem un grad de ocupare de 99,2%. Cel mai jos a fost la 93,5%. Exista interes pentru mall, interes a fost mereu. Problema era ca operatorii care doreau sa vina nu aveau afacerile adaptate la conditiile de piata sau ca nu si le-au adaptat in asa fel incat sa treaca peste perioada aceea in care veniturile au scazut dramatic”, a spus el, citat de Ziua de Cluj.

Sursa foto:
Ziua de Cluj

Iasi: Piata locuintelor, afectata de criza inca 2 - 3 ani

Iasi: Piata locuintelor, afectata de criza inca 2 - 3 aniReprezentantii patronatelor din constructii sustin ca piata locuintelor va ramane in continuare afectata de criza pentru cel putin 2 - 3 ani, scrie Buna Ziua Iasi.

Prezent la Iasi, vicepresedintele Patronatului Societatilor din Constructii, Tiberiu Andrioaei, a declarat ca tendinta pe piata este de a inchiria o locuinta si nu de a construi sau cumpara una noua.

Timisoara: Primarul da explicatii in problema caselor tiganesti

Timisoara: Primarul da explicatii in problema caselor tiganestiAcuzat adesea ca are o atitudine permisiva fata de reprezentantii etniei rome care isi construiesc palate cu turnulete de multe ori fara autorizatie de construire sau fara sa respecte documentatiile daca ele sunt emise si acapareaza imobilele din zona centrala pe cai dubioase, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a prezentat vineri o situatie cu privire la „casele tiganesti” cu probleme, scrie Timis Online.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a anuntat ca, in cursul zilei de joi, primaria a trecut la punerea in executare a doua sentinte judecatoresti definitive si irevocabile in ceea ce priveste aducerea la starea initiala a unor imobile unde s-au executat lucrari de constructie fara autorizatie.

Sursa foto: Timis Online

Moldova: Criza a demolat imobiliarele

Moldova: Criza a demolat imobiliareleIn Moldova, cele mai mari scaderi s-au inregistrat in judetul Neamt. Preturile locuintelor au scazut cu aproape 75 la suta, comparativ cu anul 2008, scrie Evenimentul Regional al Moldovei.

2011 a fost un an mai bun decat s-au asteptat agentiile imobiliare din Botosani, acestea fiind sigure ca va fi un an dezastruos. Spre surprinderea pietei, cererea de garsoniere, apartamente de doua camere, case si spatii comerciale ultracentrale a crescut.