Locul 5: Militari

Locul 5: MilitariPreturile de vanzare ale apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut cu 0,76% in ultima luna (perioada 15 octombrie – 15 noiembrie) si cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce preturile apartamentelor noi au scazut cu 3,04% in ultima luna si cu 51% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cartierul Militari se afla pe locul cinci in topul celor mai ieftine zone rezidentiale din Bucurestiului, pretul pe metru patrat util fiind de 1.150 euro plus TVA, potrivit studiului imobiliare.ro.

Topul ia in calcul pretul mediu pe metru patrat util, fara TVA, calculat pe segmentele nou si vechi. In topul imobiliare.ro nu au fost incluse zonele Ferentari si Primaverii, ofertele nefiind considerate reprezentative.

„Ritmul de scadere observat la apartamentele vechi a fost mai lent decat la apartamentele noi, preturile la cele doua categorii apropiindu-se in ultimele trei luni”, sustin reprezentantii portalului imobiliar.

Citeste si Topul celor mai scumpe cartiere din Bucuresti.

Locul 4: Brancoveanu

Locul 4: BrancoveanuPe locul al patrulea in topul celor mai ieftine cartiere din Bucuresti se afla zona Brancoveanu, unde pretul pe metru patrat util este de 1.143 euro fara TVA.

„Pe segmentul locuintelor noi, cele mai afectate au fost apartamentele cu trei camere, a caror rata de scadere a depasit media apartamentelor noi (-5,13% la 30 de zile, respectiv – 54,29% la 12 luni). Apartamentele cu doua camere par sa fie cele mai constante, intrucat in ciuda unei scaderi de 49,57% in ultimele 12 luni, au inregistrat o crestere de 1,79% in ultimele 30 de zile”, se arata in acelasi studiu.

Locul 3: Oltenitei

Locul 3: OlteniteiZona Oltenitei se claseaza pe locul al treilea in topul celor mai ieftine zone rezidentiale din Bucuresti, realizat de imobiliare.ro. Pretul pe metru patrat util pentru un apartament in Oltenitei este de 1.127 euro plus TVA.

„Daca pretul apartamentelor vechi din Capitala a inregistrat, per ansamblu, o scadere de 44,80% la 12 luni, evolutia in ultimele 30 de zile, acestea au crescut cu ,16%, cresterea fiind influentata in principal de evolutia apartamentelor cu doua camere”, explica reprezentantii portalului imobiliar.

Locul 2: Berceni

Locul 2: BerceniCartierul Berceni ocupa locul al doilea in topul celor mai ieftine zone rezidentiale din Capitala, pretul pe metru patrat util fiind de 1.118 euro plus TVA.

„Apartamentele cu doua camere s-au scumpit in perioada 15 octombrie – 15 noiembrie cu 0,66%; aceasta categorie, cea mai sprijinita de Programul Prima Casa, a inregistrat, totodata, cea mai mica rata de scadere anuala -41,35% si ramane printre cele mai scumpe tipuri de apartamente vechi din piata: 1.303 euro/mp la nivelul intregii Capitale”, se arata in studiul citat.

Locul 1: Rahova

Locul 1: RahovaCartierul Rahova ocupa locul intai in topul celor mai ieftine zone rezidentiale din Capitala. Pretul pe metru patrat util este de 1.078 euro plus TVA, conform imobiliare.ro.

La polul opus fata de apartamentele cu doua camere se afla cele cu patru si mai multe camere, acestea tinzand sa coboare spre pragul psihologic de 1000 euro/mp in ciuda stagnarii din ultima luna.

Portalul imobiliare.ro a lansat astazi primul indice imobiliar la nivel national, care ia in calcul pretul pe metru patrat util cerut de proprietari si agentiile din baza de date a portalului. Indicele este calculat zilnic in baza ofertelor introduse in ultimele sapte zile fata de ziua de raportare, la nivel national si ia in calcul, in medie, 22.000 oferte publicate lunar din 41 judete. Evolutia inregistrata va fi comparata cu luna precedenta, respectiv ultimele 12 luni fata de ziua de raportare.

Actionarul majoritar al portalului (50% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar, potrivit datelor de la Registrul Comertului.