Brasov, pe primul loc

Brasov, pe primul locJudetul cu cele mai multe locuinte care se incadreaza in cerintele programului guvernamental Prima Casa este Brasov, aici fiind postate pentru vanzare 346 de imobile, se arata in studiul citat.

In Brasov, pretul mediu cerut pentru apartamente a coborat la 944 euro/mp utili in luna ianuarie, in scadere cu 0,6% fata de sfarsitul anului 2009. Fata de luna ianuarie 2009, scaderea este de 22,4%, potrivit unui raport recent al imobiliare.ro.

Pe locul al doilea in functie de numarul ofertelor pentru Prima Casa se afla judetul Constanta cu 290 de locuinte, urmat de Arges cu 263 de imobile.

Apartamentele din Constanta s-au ieftinit in ultima luna cu 0,1%, ajungand la 1.053 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu 24% mai mica, conform imobiliare.ro.

Afla aici cum au evoluat chiriile din Brasov si Constanta in ultimul an.

Satu-Mare, Harghita si Alba, cele mai putine oferte

Satu-Mare, Harghita si Alba, cele mai putine oferteCele mai putine oferte de apartamente scoase la vanzare cu preturi mai mici de 60.000 euro se afla in judetul Satu-Mare, unde doar 13 locuinte se incadreaza in programul Prima Casa.

Ceva mai multe oferte se gasesc in judetele Harghita si Alba, unde au fost scoase la vanzare cate 22 de locuinte cu preturi sub 60.000 euro, se mai arata in studiul MagazinulDeCase.ro.

In Prahova se gasesc 120 de oferte pentru Prima Casa, in Arad -74, iar in Cluj si Timis - 67.

Aproape 1.000 de oferte pentru Bucuresti

Aproape 1.000 de oferte pentru BucurestiCele mai multe oferte se gasesc insa in Bucuresti, unde 956 de locuinte scoase la vanzare au preturi sub 60.000 euro. Judetele Brasov, Constanta, Arges, Satu-Mare, Haghita si Alba totalizeaza tot 956 de oferte, potrivit studiului MagazinulDeCase.ro.

Cele mai multe oferte sunt in sectorul 3 al Capitalei, unde au fost ofertate 211 de locuinte, cea mai ieftina fiind o garsoniera de 15 mp, amplasata in in apropiere de Auchan, al carei pret este de 12.000 de euro.

Un studiu recent al portalului imobiliare.ro indica o crestere la treizeci de zile de 0,5% in evolutia preturilor la apartamentele noi si vechi din Bucuresti. Astfel, pentru luna ianuarie, indicele imobiliare.ro arata o valoare de 1.322 euro/mp, in scadere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vezi aici cum au evoluat preturile apartamentelor noi din Bucuresti in ultimul an.