Arena Plaza

Arena PlazaArena Plaza, cel mai mare mall din Ungaria, a fost deschis in luna noiembrie 2007 si are o suprafata de circa 66.000 mp. Proiectul apartine fondului britanic de investitii Lanebridge si, incepand cu luna iulie a acestui an, este administrat de consultantul imobiliar Cushman & Wakefield, prezent si pe piata locala.

Mall-ul este ancorat de un supermarket Tesco si are chiriasi precum: Zara, Bershka, Stradivarius, Peek & Cloppenburg, Hervis, Electro World, C&A, Mexx, Pizza Hutt, KFC si H&M, avand in plus 13 sali de cinema si singurul Imax din Ungaria.

Arena Plaza este amplasat in apropiere de Gara de Est si statia de metrou Stadionok, pe partea Pesta a orasului Budapesta.

Citeste si Romania vs Ungaria: Bilantul pietei imobiliare dupa doi ani de criza.


WestEnd City Center

WestEnd City CenterDezvoltat de TriGranit, in urma unei investitii de 200 milioane de euro, mall-ul WestEnd City Center a fost deschis in luna noiembrie 1999. Centrul comercial este amplasat in apropiere de Gara de Vest, in nordul zonei Pesta.

Proiectul totalizeaza 186.000 mp, dintre care suprafata destinata spatiilor de retail este de aproape 50.000 mp, restul fiind birouri si un hotel Hilton. Centrul comercial are in total circa 400 de magazine, desfasurate pe trei etaje, 40 de restaurante si 14 sali de cinema.

Printre cei mai importanti chiriasi ai WestEnd City Center se numar: Media Markt, C&A, Marks & Spencer, Mango, GAS, supermarketul Match, Douglas, Marrionnaud, Springfield, Esprit, Promod, Rossmann, Nike, Adidas, Lacoste, Nautica, Puma, Champion, Converse, Dockyard si O’Neill.

Mammut

MammutPe partea Buda, in apropiere de piata Szena, se afla centrul comercial Mammut, deschis in anul 1998 de fratii Kenyeres si Nagy Sándor. Trei ani mai tarziu, proiectul a fost extins cu inca o cladire, denumita Mammut II.

In total, cele doua cladiri totalizeaza o suprafata construita de circa 150.000 mp si 1.200 locuri de parcare.

Mammut Shopping and Entertainment Centre are 330 de magazine si 13 sali de cinema, desfasurate pe sapte etaje. Printre chiriasi se numara: Marks & Spencer, Mango, Springfield, Mexx, Promod, Benetton, Tatuum, Hervis, Humanic, Calzedonia, Esprit, Bershka, Marionnaud, Orsay, Pepe Jeans, Springfield si Women’Secret.

Mom Park

Mom ParkAmplasat pe malul Buda, Mom Park are o suprafata de circa 30.000 mp, desfasurata pe trei etaje. Mall-ul a fost inaugurat in anul 2001 si cuprinde peste 90 de magazine. Pe langa spatiile de retail , proiectul cuprinde 17.250 mp de birouri si circa 1.200 de locuri de parcare.

Numele sau provine de la cel al fabricii Magyar Optikai Művek (Hungarian Optical Works), care si-a desfasurat activitatea pe terenul pe care a fost construit ulterior mall-ul.

Printre magazinele din Mom Park se numara: Benetton, Betty Barclay, C&A, Calvin Klein, Pinko, Promod, Sisley, Deichmann, Bagatt, McDonald's, Adidas si Jackpot.

In vara anului 2005, Mom Park a fost cumparat de fondul de investitii PBW Real Estate, vanzatorii fiind Bayerische Hausbau si BayerischeLandesbank Europa.

Arkad

ArkadDetinut de germanii de la ECE, Arkad Shopping Centre are o suprafata de circa 42.000 mp si cuprinde 170 de magazine, desfasurate pe trei etaje. Mall-ul este amplasat in imediata apropiere a statiei de metrou Örs vezér tere.

Principalii chiriasi ai centrului comercial Arkad sunt: Adidas, C&A, Dockyard Islands, H&M, Jack&Jones/Vero Moda, New Yorker, Orsay, Springfield, Tom Tailor, Women' Secret si Zara.

Arkad a fost deschis in primavara anului 2002 si se afla in prezent in proces de extindere, cea de-a doua faza urmand sa fie inaugurata cel tarziu in primavara anului viitor, aducand in plus o suprafata inchiriabila de 20.000 mp.

O scurta privire asupra pietei de retail

O scurta privire asupra pietei de retailIn Budapesta, pana in prezent au fost dezvoltate 25 de centre comerciale care totalizeaza o suprafata de aproape 675.000 mp, potrivit celui mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

In acest an, se afla in constructie inca doua mall-uri, Corvin Shopping Center, planificat pentru deschidere in al patrulea trimestru, si Koki Terminal, care va fi inaugurat anul viitor.

In ceea ce priveste chiriile, acestea au ramas stabile in trimestrul al doilea, variind intre 20-25 euro/mp/luna pentru centrele comerciale, in timp ce pe principala artera comerciala, Vaci utca, acestea variaza intre 60 si 120 euro/mp/luna.

Citeste si Cum isi asteapta Budapesta turistii in sezonul estival.