2 / 5

4. DTZ Echinox: 2,5 mil. euro

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, controlata de Mihnea Serbanescu (foto), a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de circa 2,5 milioane de euro, in scadere cu 56% fata de anul 2008, cand afacerile s-au ridicat la 5,7 milioane de euro.

Alaturi de liderul pietei, Coldwell Banker, consultantul DTZ Echinox a fost singura companie de consultanta imobiliara care a raportat profit anul trecut. In 2009, DTZ Echinox a anuntat un profit de circa 3.750 euro si un numar mediu de salariati de 45, cu 11 mai mic fata de 2008.

Diviziile care au avut cea mai mare cota in cifra de afaceri a companiei au fost evaluarile, property management si investitiile, potrivit declaratiilor recente ale companiei. DTZ Echinox a intermediat cea mai mare tranzactie imobiliara a anului trecut, preluarea parcului European Park Braila de catre fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI), in schimbul sumei de 63 milioane de euro.

Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Cum s-a schimbat topul consultantilor imobiliari in 2009Articole recomandate