5. Coral Construct: 3,24 mil. euro

5. Coral Construct: 3,24 mil. euroCompania Coral Construct s-a clasat pe locul cinci in topul jucatorilor de pe piata de property si facility management, avand anul trecut o cifra de afaceri de 3,24 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de nivelul atins in 2008.

Profitul companiei s-a dublat in anul 2009, ajungand la 1,1 milioane de euro, iar numarul de salariati a crescut de la 80 la 110, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

La sfarsitul anului trecut, Coral Costruct a fost numita responsabila cu managementul si intretinerea tehnica a proiectului de birouri City Gate, dezvoltat de GTC in apropiere de Piata Presei.

La inceputul acestui an, compania a anuntat ca se va ocupa de managementul si intretinerea tehnica pentru centrul comercial Sun Plaza, amplasat in zona Piata Sudului.

Coral Construct a mai fost selectata pentru oferirea serviciilor de facility management infrastructural pentru cladirea de birouri The Lakeview, inaugurata recent in apropierea metroului Aurel Vlaicu.

4. MT&T: 4,89 mil. euro

4. MT&T: 4,89 mil. euroCompania MT&T Property Management, care gestioneaza un portofoliu de proprietati de 150.000 mp, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,89 milioane de euro, in crestere cu aproape 20% fata de anul 2008.

Profitul companiei a crescut cu 48% anul trecut, ajungand la un milion de euro, in timp ce numarul de salariati a ramas aproape constant, scazand de la 199 la 196.

MT&T administreaza proprietati precum cladirile de birouri America House (foto), amplasata in Piata Victoriei, Opera Center, din zona Eroilor sau Cubic Center, din Pipera. Compania mai gestioneaza si centrele comerciale Galleria din orasele Buzau, Suceava si Piatra Neamt, dezvoltate de GTC.

3. BSS: 5,5 mil. euro

3. BSS: 5,5 mil. euroBuilding Support Services (BSS), compania condusa de Lucian Anghel (foto), a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 5,55 milioane de euro, in crestere cu 15,6% fata de anul 2008.

Profitul companiei a urcat cu 93% in ultimul an, pana la 900.000 euro, iar numarul de salariati a crescut de la 215 la 238 de angajati.

Compania BSS gestioneaza o suprafata totala de peste 1,9 milioane mp de spatii de birouri, comerciale si logistice, din portofoliul pe care il administreaza facand parte proiectele: Europe House, Millennium Business Centre, River Place - Sema Parc, AFI Palace Cotroceni sau Victoria Center.

Citeste si Administrarea cladirilor: Costul serviciilor a devenit a doua chirie.

2. ISS: 14,84 mil. euro

2. ISS: 14,84 mil. euroCompania ISS, prezenta pe piata locala din anul 1994, a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 14,84 milioane de euro, in crestere cu 43,5% fata de veniturile incasate in anul 2008.

Profitul inregistrat in anul 2009 de ISS Facility Services a fost de 2,4 milioane de euro, de 21 de ori mai mare fata de cel raportat in 2008. Numarul de salariati a crescut in ultimul an de la 2.000 la 2.375 de angajati.

ISS ofera servicii de mentenanta tehnica, precum inspectii periodice ale cladirilor si echipamentelor sau mentenanta preventiva si reactiva a echipamentelor, dar si servicii de deratizare si dezinsectie sau amenajare a spatiilor verzi.


1. UTI: 27,43 mil. euro

1. UTI: 27,43 mil. euroCompania UTI Facility Management, parte a frupul de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu (foto), a raportat in 2009 o cifra de afaceri de 27,43 milioane de euro, in crestere cu 57% fata de anul precendent.

Profitul companiei s-a ridicat la 1,63 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 52% fata de anul 2008. Numarul de salariati ai UTI Facility Management a crescut de la 646 la 981de angajati.

UTI Facility Management ofera servicii de facility management pentru sediile centrale BRD, Loteriei Nationale si al Postei Romana. In plus, compania mai ofera servicii de mentenanta si intretinere pentru parcarea supraetajata Unirea si pentru parcarea din incinta aeroportului Baneasa.

Companiile din cadrul grupului sunt UTI Systems, Firex Engineering, UTI Instal Construct, UTI Retail Solutions, UTI Facility Management, Cobra Security, Sorral International, UTI International, Certsign, UTI Traffic Management, UTI Communications Systems si UTI Grup si PRO Engineering.

Sursa foto: Agerpres