KPMG: Mai multe banci straine s-ar putea retrage din Romania in 2012

KPMG: Mai multe banci straine s-ar putea retrage din Romania in 2012Mai multe banci straine s-ar putea retrage de pe piata din Romania in 2012, deoarece nu au sustinerea bancilor mama pentru a-si mentine activitatile pe piata financiar bancara, a declarat, luni, Cezar Furtuna, partener al KPMG Romania si Moldova, relateaza Financiarul.

Potrivit reprezentantului KPMG, distribuirea dividendelor din Romania catre bancile mama este mai putin probabil sa se intample anul viitor.

Cati bani scoate Guvernul din jocuri de noroc

Cati bani scoate Guvernul din jocuri de norocStatul s-a ales cu 58,32 milioane de lei din castiguri la jocuri de noroc, premii si prime in primele 7 luni si se asteapta la incasari de 125 de milioane de lei pe tot anul, scrie Saptamana Financiara.

Criza, dar mai ales inasprirea conti­nua a reglementarilor si a fiscalitatii in domeniu au dus, in ultimii trei ani, la disparitia de pe piata a 40% din societatile autorizate sa opereze cazinouri.

Cheltuieli putine si o viata linistita vs. functii inalte si stres

Cheltuieli putine si o viata linistita vs. functii inalte si stresCei mai multi dintre romani lupta foarte mult pentru o cariera, pentru o pozitie cat mai sus, chiar cu pretul unui stres foarte mare si a disparitiei vietii sociale sau de familie. In acelasi timp, tot mai multi straini renunta mai mult la cariera si la partea materiala pentru o viata mai linistita, fenomen cunoscut sub numele de downshifting, scrie Dailybusiness.

10 gadgeturi care au disparut de pe piata anul acesta

10 gadgeturi care au disparut de pe piata anul acesta2011 a fost anul in care s-au lansat multe gadgeturi, precum tabletele iPad 2, Kindle Fire si nenumarate telefoane mobile inteligente, insa au fost si multe esecuri. Vezi mai jos care au fost gadgeturile care nu au reusit si care au disparut de pe piata, relateaza Capital.

Atunci cand vorbim de tehnologie numele companiei care este pe buzele tuturor este Apple, deoarece produsele acestei companii sunt cele mai populare in intreaga lume. Multi incearca sa ii copieze produsele, chiar si giganti precum Microsoft. Unul dintre produsele care au disparut de pe piata anul acesta este playerul Zune, raspunsul Microsoft la iPodul celor de la Apple. Zune si-a intalnit sfarsitul in luna octombrie, dupa cinci ani de la lansare. Microsoft a decis sa nu mai continue cu acest produs, preferand sa se concentreze pe telefoanele mobile.