SixDegrees.com ar fi putut fi Facebook-ul din ziua de azi

SixDegrees.com ar fi putut fi Facebook-ul din ziua de aziSixDegrees.com, retea sociala lansata in 1997, s-a bazat pe jocul “six degrees of Kevin Bacon” si ideea era ca fiecare persoana se afla la sase grade distanta de toti ceilalti oameni de pe Terra.

Initial a avut o crestere buna, insa oamenii nu erau inca pregatiti la acea data sa socializeze pe astfel de retele, scrie Businessinsider.com.

Sursa foto: SixDegrees.com

AskJeevs avea multe caracteristici care au facut din Google un gigant

AskJeevs avea multe caracteristici care au facut din Google un gigantSite-ul de intrebari si raspunsuri cunoscut mai degraba ca Ask.com includea multe din tehnicile care si-au gasit locul, mai tarziu, in Google – un exemplu este cautarea semantica sau chiar sistemul de masurare a valorii paginilor (page ranking – n.r.) in functie de hiperlink-uri.

Unica problema? Tehnologia nu era atat de performanta in 1996.

Sursa foto: Ask.com

Webvan, serviciu online de comandat mancare

Webvan, serviciu online de comandat mancareIn anii ’90, in SUA, serviciul a reusit sa se extinda in zece state.

In 2001 a intrat insa in faliment – nu foarte multi oameni apreciau comenzile online la mezeluri.

Compania a investit un miliard de dolari in depozite si servere Sun, dar se pare ca a avut o gandirea prea futurista.

Dar, In prezent, companii care “au furat” ideea, cum este FreshDirect.com, au succes pe piata.

Sursa foto: Webvan.com

Pets.com ar fi putut fi un proiect excelent

Pets.com ar fi putut fi un proiect excelentInca un startup ce nu a fost lansat la timpul potrivit, desi conceptul era bun.

Piata de livrari de produse pentru animale de casa este in prezent de cateva miliarde de dolari si se potriveste bine cu segmentul de comert electronic.

Pets.com a esuat insa deoarece a inceput la varful “crizei dot-com”.

Sursa foto: Wikipedia

Dodgeball, social networking mobil inainte ca oamenilor sa le pese

Ideea lui Dennis Crowley de a lansa o retea sociala bazata pe locul in care te afli a fost sortita pieirii din cauza a doi factori: nu erau iPhone-uri pe piata si nici Facebook.

Fara terminale iPhone inseamna ca orice mesaj trebuia sa fie scris, ceea ce nu este foarte prietenos. Fara Facebook insemna ca oamenii nu intelegeau cu adevarat de ce ar vrea sa primeasca continuu mesaje despre ce fac prietenii lor.

Dodgeball 2.0 se numeste Foursquare, si are un succes enorm.

Sursa foto: Wikipedia

GO Corporation a fost inaintasul Palm si chiar iPhone si iPad

GO Corporation a fost inaintasul Palm si chiar iPhone si iPadGO Corporation a fost unul dintre cele mai bine finantate start-upuri ale timpurilor, lansand sistem de operare pentru mobile sau computere tactile care erau surprinzator de bune.

A fost un predecesor al Palm Pilot si, sub multe aspecte, si un inaintas al dispozitivelor similare cu iPhone si iPad. Doar ca s-a lansat prea devreme, firma infiintandu-se in 1987.

LetsBuyIt.com a fost GroupOn. Fara factorul de succes

LetsBuyIt.com a fost GroupOn. Fara factorul de succesLetsBuyIt.coma fost un serviciu de cumparaturi in grup. Nu a functionat insa, deoarece se axa pe bunuri produse de companii mari si nu pe servicii locale si numeroase oferite de businessuri mici. Totodata, in acea perioada, nu existau nici retelele sociale care sa promoveze ideea.

Pentru ca un astfel de business sa functioneze era nevoie de un numar minim de oameni online, un numar minim de businessuri online si un numar minim de persoane dispuse sa plateasca pentru produse.

Deci nimeni nu a auzit de LetsBuyIt, iar GroupOn a devenit compania cu cea mai rapida crestere din istorie.

Sursa foto: letsbuyit.com

LoudCloud facea cloud computing cand oamenii erau inca "cu capul in nori"

LoudCloud facea cloud computing cand oamenii erau inca "cu capul in nori"LoudCloud a fost al doilea startup al vizionarului fondator Netscape, Marc Andreessen, insa a fost putin prea vizionar. El a realizat in 1999 un proiect care ofera servicii de stocare de informatii online similar cu ceea ce face in prezent Amazon.

Piata era insa prea mica si compania a fost nevoita sa isi schimbe numele in Opsware si sa ofere servicii de centre de date.

Sursa foto: Wikipedia.com