Connection

ConnectionroPot organizeaza in perioada 13 – 16 octombrie 2011 Connection, conferinta internationala pe tema Inovarii Sociale in Europa Centrala si de Est. Aceasta va reuni invitati internationali, participanti din regiune, antreprenori, reprezentanti din mediul corporate si ONGuri intr-o serie de prezentari si workshopuri desfasurate pe durata a 4 zile la Complexul Wolf din Bran.

Prin antreprenoriat sau intraprenoriat, colaborari intre sectoare sau parteneriate si initiative din diverse domenii, fiecare poate fi parte din a crea si a dezvolta practici noi de inovare sociala in comunitatea in care activeaza. Sunt invitati sa participe toti cei implicati in initiative, proiecte, organizatii deja active in zona sociala, indiferent daca sunt din sectorul profit sau non-profit si care isi doresc sa dezvolte aceste proiecte intr-un mod inovativ si sustenabil.

Pe agenda conferintei au fost confirmate deja personalitati din domeniu precum:
• Bryan Boyer (Strategic Design Lead la Helsinki Design Lab)
• Filippo Addarii (Executive Director Euclid Network)

Printre invitatii care vor sustine workshopuri in cadrul conferintei:

• reprezentanti BCR impreuna cu Karl-Heinz Fellinger (good.bee) pe tema Planificarii unei afaceri sociale si Evaluarea riscului,
• Cristi Lupsa (editor Decat o Revista) pe tema Rolul Media in Inovarea Sociala
• Chris Worman (director executiv Fundatia Comunitara Odorheiu Secuiesc, manager TechSoup) pe tema Dezvoltarii Comunitare
• membri fondatori din cadrul The Hub Network - model de inovare sociala prin spatii si comunitati globale
• Katharina Norden (Ashoka Austria).

Tot in cadrul Connection vor avea loc sesiuni pentru schimbul de idei si experiente, pentru gasirea de noi parteneri, initierea de colaborari cu initiative similare si complementare in regiune.

Wall-Street.ro este partener media al evenimentului.


VentureConnect

VentureConnectVentureConnect, un program lansat anul trecut pentru antreprenorii din zona de tehnologiei, se va extinde si in Cluj si Timisoara, dupa ce pana acum a fost organizat doar la Bucuresti.

Cei care isi doresc sa obtina o finantare de minimum 250.000 de euro isi pot depune proiectele pentru editia de la Cluj pana pe 2 octombrie, pentru Timisoara pana pe 7 octombrie si pentru Bucuresti data limita este 11 noiembrie.

Pe de alta parte, selectarea proiectelor va avea 12 octombrie la Cluj, 19 octombrie la Timisoara si 23 noiembrie in Bucuresti.

“Ceea ce conteaza este cat de bine sunt construite businessurile in sine si cat de bine puncteaza in punctele esentiale precum: piata de desfacere, competitivitate, return of investment, produs care targheteaza o nisa sau un public larg, daca are acces la o piata nationala sau internationala. Nu domeniul (IT, online, tehnologie) este cel care face diferenta. Pana acum, cel mai mare interes l-au avut produsele care identificau nevoia cheie, precum TJOBS.ro, Lime&Tonic, Appscend si Stockpodium”, a afirmat Alexandra Dumitru, manager de proiect in cadrul VentureConnect.

Wall-Street.ro este, de asemenea, partener media al programului.

World Franchise Days

World Franchise DaysWorld Franchise Days este primul Eveniment World Class organizat in domeniul francizelor in Romania.

Organizatorii isi propun ca prin intermediul acestei conferinte sa reuneasca reprezentanti ai celor mai recunoscute francize de pe piata din Romania care sa le ofere participantilor informatii de o reala valoare cu privire la oportunitatile de a investi in francize.

Fiecare participant la World Franchise Days va avea ocazia de a interactiona cu oameni de succes din domeniul francizelor si va descoperi care sunt avantajele deschiderii unei francize. In plus, va descoperi cele mai puternice afaceri prin intermediul publicatiei Top 100 Francize, care va fi lansata in timpul evenimentului. Cei care nu au capitalul necesar demararii propriei afaceri vor afla mai multe despre conditiile acordarii unui credit.

Vorbitorii din cadrul World Franchise Days vor scoate in evidenta beneficiile afilierii la o retea de franciza, vor raspunde intrebarilor primite si vor sublinia importanta consultantei de business primite inainte de investirea capitalului.

Wall-Street.ro este partener media al evenimentului.