Camera pe pilula

Camera pe pilulaInainte ca Given Imaging sa scoata pe piata PillCam, doctorii nu puteau vedea ce se intampla cu cei ce au probleme stomacale sau digestive. Acum, pacientii pot inghiti o pastila de 500 $ care are o mini-camera implementata care transmite imagini wireless catre un computer. Pastila este apoi data afara,dupa ce a calatorit prin organism. Sunt trei modele diferite, bazate pe anatomie – pentru esofac, colon si sistemul digestiv. S-au vandut mai mult de 1,5 milioane astfel de pastile.

Robot Chirurgical Da Vinci

Robot Chirurgical Da VinciRobotul are trei brate care sunt operate de chirirug. O camera de pe un al patrulea brat ofera imagini 3D cu marire de pana la 10 ori. Robotul s-a vandut in peste 1.000 de unitati si costa intre 1 milion de dolari si 2,3 milioane, in timp ce accesoriile variaza de la 1.300 la 2.200 $/procedura.

E39 Tricou Biometric

E39 Tricou BiometricTricoul Biometric E39 este realizat cu ajutorul electronicelor realizate de Zephyr Technology si este destinat militarilor si a trupelor de interventii. Tricoul masoara bataile inimii, respiratia si calculeaza sariturile si miscarile laterale. Versiunea comerciala a tricourilor va fi disponibila anul viitor si va putea fi spalata ca un tricou obisnuit. Pretul ar putea varia undeva intre 100 $ si 500 $/tricou.

Makoplasty Total Hip Arthroplasty

Makoplasty Total Hip ArthroplastyPe 19 septembrie, compania Mako a scos pe piata un robot chirurgical care sprijina medicii sa realizeze inlocuiri de solduri cu precizie mare. Device-ul ofera medicilor o reconstructie 3D a soldului, inainte de inceperea operatiei. Ulterior, bratul robotic ajuta doctorii sa plaseze cat mai bine soldul. Mako a vandut 86 de unitati dintr-un robot similar, dar care inlocuia genunchi. Un robot multi-functional, care realizeaza ambele operatii, costa 1,3 mil. $, in timp ce robotul care inlocuieste doar soldul costa 290.000 $.

HeartMate II

HeartMate IIPentru pacientii cu probleme mari ale inimii, atunci cand organul este prea slabit pentru a mai pompa sange, HeartMate II, creat de Thoratec, este un implant care ajuta indeplinirea acestei functii. Device-ul costa 80.000 $ si include un sistem ce poate fi purtat de pacient, care merge pe doua baterii. Prima versiune HeartMate, aprobata in 1994, era mai greoaie si continea un alt sistem de alimentare, in timp ce versiunea a doua a fost aprobata in 2010 pentru cei ce nu pot face transplant de inima.

Deka Arm System

Deka Arm SystemMasurarea capabilitatilor bratelor artificiale se face prin asa-zisul “grad de libertate”, un termen care defineste cat de mult se poate misca un sistem, sa faca miscari precum rotire, strangere, impingere. Cu 10 trepte de libertate, acest brat, creat de Deka, este cel mai performant de pe piata. Bratul este inca in curs de dezvoltare si nu are inca un pret stabilit.