#1

#1In timpul crizei, pretul petrolului a coborat considerabil, mai ales din cauza scaderii cererii de cumparare. Tendinta, pe termen lung, in ceea ce priveste petrolul, este ca acesta sa se scumpeasca odata ce economia mondiala isi va reveni. In acest sens, autovehiculele electrice reprezinta o alternativa.

Gandeste-te cat poti economisi, ca si companie, daca folosesti automobile electrice sau hibrizi. Nu doar ca nu mai platesti sume gigant pe carburant, dar, astfel, ajuti la pastrarea resurselor de petrol si contribui la conservarea mediului.

#2

#2Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera va deveni un proces destul de scump. Acele tipuri de afaceri care se vor implica din timp in acest sens vor avea mai multe oportunitati, in viitor.

De exemplu, ele pot oferi solutii inovative pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon in industrii precum cea a cimentului, energiei si otelului.

#3

#3Populatia planetei creste considerabil, concomitent cu micsorarea resurselor de apa. Economiile lumii ar putea supravietui, in viitor, fara petrol sau carbuni, insa, cu siguranta, nu vor putea supravietui fara apa. Iar atunci, agricultura, industria berii sau alte sectoare de piata unde apa este utilizata ca “materie prima” vor fi grav afectate.

Tehnologiile care conserva apa vor fi foarte cautate. Cea mai buna sursa de apa este apa pe care o avem in momentul de fata, iar cea mai buna solutie pentru a o conserva este aceea de a o folosi si refolosi. Business-urile care pastreaza resursele de apa pot economisi bani si pot obtine un avantaj competitiv net.

#4

#4In fiecare an pierdem miliarde de dolari din cauza energiei. Institutiile guvernamentale si cele de specialitate au inceput sa acorde o atentie deosebita economisirii energiei electrice, iar companiile constientizeaza ca pot economisi foarte multi bani daca iau in vedere un consum redus de energie.

In plus, firmele care devin eficiente si reduc consumul de energie electrica isi pot imbunatati si imaginea brandului si vor avea un atu in fata competitorilor.

#5

#5Industria energiei regenerabile s-a dezvoltat rapid, in toata lumea. Atat energia eoliana, cat si cea solara, au devenit idei de deschidere a unor business-uri de succes. Nu doar ca aceste tipuri de energii ajuta companiile sa economiseasca, insa, in viitor, utilizarea lor ar putea deveni obligatorie.