4 / 8

Octavian Radu, RTC: Daca ai o idee, trebuie sa treci la aplicarea acesteia!

Octavian Radu a fondat in 1990 RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii de pe piata locala din care fac parte opt divizii cu afaceri de circa 200 de milioane de euro in 2008 si in care in toamna anului trecut lucrau aproximativ 5.000 de angajati.

„Adesea se povesteste despre marii miliardari ca nu si-au terminat studiile, iar cauzele sunt de cele mai multe ori trecute sub tacere. Nu de comozi sau de incapabili (academic) au facut acest lucru, ci pentru ca au avut o idee si entuziasmul pentru acea idee nu le-a mai dat timpul si pacea sa mearga linistiti la cursuri. Daca ai o idee, trebuie sa treci la aplicarea acesteia. Nu fara a te gandi de loc, dar nici amanand cat s-o “supraanalizezi” (drumul cel mai sigur pentru a o "demonta/demola")!”, spune Octavian Radu.

Grupul RTC este format din opt companii: Diverta (lant de librarii), Rafar (fashion si hospitality), Proffice (distributie birotica si papetarie), TCE (transport si logistica), Sistec (IT), Flaro (productie articole pentru industria auto, electronica si electrotehnica, articole de birou si articole scolare), Rimobi (imobiliare si constructii) si Q Power (energie).


Cum sa lansezi o afacere: Devii direct antreprenor sau mai lucrezi si intr-o companie?Articole recomandate