1. Francize Fast Food

1. Francize Fast FoodTaxa de franciza Gaufre in Romania porneste de la 200 euro iar costurile pentru echipamentul necesar si materialele cu care magazinul urmeaza sa fie operational, incep de la 1.300 euro, se arata pe site-ul societatii franceze, care are peste 50 de ani de experienta.

Francizele Fitosica si Fitosica Covrigarie pot garanta succesul, in conditiile in care businessul este usor de operat, se adreseaza tuturor categoriilor sociale si se preteaza oricarei zone aglomerate.

Conceptul Senor Patata se contureaza pe piata spaniola incepand cu anul 2001 ca fiind primul lant de fast-food specializat in cartofi copti si prajiti, potrivit franciza.ro. Primul Senor Patata s-a deschis in Plaza Romania.

2. Francize Restaurant

2. Francize RestaurantPizzeria Bella Italia este prima franciza romaneasca pentru un restaurant de fast-food. Franciza s-a lansat in 2005, iar de atunci a deschis francize in diferite orase ale tarii, printre care Braila, Bucuresti, Ramnicu Sarat, Focsani, Petrosani.

NewYork Pizza este un lant de pizza american, lansat in Romania in anul 2008. Taxa de franciza pentru conceptul de livrare la domiciliu este de 5.000 euro, iar cea pentru restaurant este de 7.500 euro.

3. Francize Cafenele

3. Francize CafeneleAirBorne este un concept usor de implementat, care nu este costisitor din punct de vedere al investitiei. In Romania, franciza se gaseste in trei locatii.

Bourbon este un lant de cafenele national infiintat in 1998. In prezent, cuprinde 20 de locatii, dintre care 16 locatii Bourbon Cocktails & Coffee, 3 locatii Bourbon Summer Breeze si una Bourbon House.

4. Francize Magazine

4. Francize MagazineDe la magazine cu haine sau accesorii la magazine pentru copii ori de cartuse pentru imprimanta, pe site-urile de francize gasiti o diversitate de oferte.

Brooks este o marca italiana de haine pentru tinerii de ambele sexe; primul magazin deschis in Romania este in AFI Palace Cotroceni.

Pentru o franciza The Cartoon Store in Romania, locatia ideala ar trebui sa aiba o suprafata de aproximativ 90 mp, iar magazinul ar trebui sa fie amplasat intr-o zona centrala, foarte circulata.

Cartridge World este o companie australiana care a dezvoltat un sistem de franciza cu cea mai rapida crestere mondiala din industria cartuselor de imprimanta. Compania are un magazin deschis in Romania, conform informatiilor oferite de franciza.ro.


5. Francize Infrumusetare

5. Francize InfrumusetareFresh Line - Fresh Homemade Cosmetics este un brand international concretizat intr-o retea de magazine sau standuri in zone special amenajate. Exista mai multe tipuri de colaborare in sistem de franciza: Direct-ONE SHOP (o singura unitate de franciza), Master Franchise sau dezvoltarea francizei in teritoriu sau o combinatie prin intermediul unui reprezentant oficial de distributie al firmei noastre.

Hera Body Care are trei locatii, in prezent, in Constanta, Targoviste si Ramnicu Valcea. Compania s-a lansat dupa un concept original apartinand Dr. Ionica Ciortan. Taxa de franciza este de 3.000 euro.


6. Francize Imobiliare

6. Francize ImobiliareConcept de afacere la cheie in franciza, Agentia imobiliara Perfecta beneficiaza de peste 10 ani de implementare in Romania. Nu sunt necesare cunostinte sau experienta in domeniul tranzactiilor imobiliare. Taxa de franciza este de 550 euro.

Compania Hirsh - Agentii Imobiliare este o firma francizoare in domeniul imobiliar. Ea se bazeaza pe metode de munca caracteristice mediului de afaceri modern. Hirsh are trei agentii deschise in Romania, taxa pentru o franciza fiind de 8.000 euro.

7. Francize Mobilier

7. Francize MobilierCompania Elvila, unul dintre cei mai mari producatori de mobila de pe piata locala, controlata de omul de afaceri Viorel Catarama, urmareste sa-si largeasca reteaua de franciza si, tocmai de aceea, accesul in sistem este facil si se face fara costurile traditionale sistemului de franciza.

Concept de origine internationala, Maison Decor este fondata ca o firma de design interior in anul 1993 la Madrid, avand in spate experienta de peste 40 de ani in acest sector a unui grup international. Taxa de franciza este de 7.500 euro.


8. Francize IT

8. Francize ITTaxa de franciza pentru agentia de webdesign si creatie publicitara IMO Advertising este de 2.000 euro, iar agentia poate deveni operationala in 30 zile.

Fondatorii Computer Troubleshooters, Wilson&Suzane McOrist, au inceput sa dezvolte conceptul in 1996 in Australia, dupa ce au vandut prima lor franciza: Express Bookkeeping care ajunsese la 200 locatii francizate.

Prezenta in peste 24 de tari cu peste 500 de locatii, Computer Troubleshooters a intrat pe piata romaneasca in anul 2005, iar in prezent are deschise 10 locatii, in Bucuresti, Bacau, Cluj, Deva, Oradea, Ploiesti, Tg Mures, Resita, Rm Valcea, Sibiu.

9. Francize Servicii

9. Francize ServiciiFirstDryWash propune o noua metoda de spalare a masinilor, din ce in ce mai populara, fara apa.

Franciza Fereastra Cora aduce laolalta oameni cu expertiza in domeniu tamplariei PVC si o solutie de vanzare sub un brand recunoscut.

Safety Broker - Brokerage Asigurari detine in prezent sase parteneriate de tip franciza la nivel national. Expansiunea teritoriala nationala continua, Safety Broker cautand parteneri francizati in toate marile orase ale tarii.



10. Francize Auto

10. Francize AutoRent a Benz este o companie care furnizeaza servicii de rent a car; taxa de franciza este de 5.000 euro.

Point S este prezenta in 16 tari europene, iar cele mai recente deschideri sunt Serbia, Bulgaria si Romania. In prezent, peste 10 locatii sunt deschise in tara.



Informatiile provin din site-urile specializate, www.franciza.ro, www.bloombiz.ro, www.francize.net, www.francize.com.ro, precum si de pe paginile de Internet ale companiilor francizoare.