Haneda Airport Tokyo - 64 mil. pasageri

Haneda Airport Tokyo - 64 mil. pasageriTokyo International Airport, situat in Ota, la 14 km sud de Tokyo, a raportat anul trecut o crestere de 3,4% fata de 2009, la 64 de milioane de pasageri, fiind al cincilea mare aeroport din lume.

Cu toate ca Haneda a fost principalul aeroport in regiunea Tokyo, in prezent imparte activitatea cu Narita International Airport.

Haneda primeste toate zborurile nationale, in timp ce Narita opereaza majoritatea zborurilor internationale.

Aeroportul este hub-ul principal al Japan Airlines (Terminal 1) si All Nippon Airways (Terminal 2), precum si Hokkaido International Airlines, Skymark Airlines, Skynet Asia Airways, StarFlyer.

Tokyo International Airport ar putea face fata unui trafic de 90 de milioane de pasageri anual.

Heathrow Airport London - 65 mil. pasageri

Heathrow Airport London - 65 mil. pasageriAeroportul Heathrow a inregistrat o scadere de 0,2%, la 65,9 milioane de persoane, si a cazut pe locul patru, din cauza problemelor economice din Marea Britanie si a anularilor de calatorii din cauza eruptiei vulcanice din Islanda.

Heathrow este hub-ul principal al BMI si British Airways, fiind si o baza pentru Virgin Atlantic Airways.

Aeroportul este situat la 22 km la vest de Londra.

O'Hare Airport Chicago - 66 mil. pasageri

O'Hare Airport Chicago - 66 mil. pasageriO'Hare International Airport este al treilea cel mai aglomerat din lume cu 66,6 milioane de pasageri, in crestere cu 3,3% fata de 2009. Aeroportul este al doilea cel mai mare din lume dupa numarul de avioane care aterizeaza si decoleaza.

Chicago O'Hare International Airport este cunoscut si ca O'Hare Airport, O'Hare Field, sau O'Hare. Aeroportul este situat la 27 km N-V de Chicago, Illinois, Statele Unite.

O'Hare este hub-ul American Airlines, fiind al doilea mare hub din America, dupa George Bush Intercontinental Airport Houston.

In 2008, aeroportul a operat 881.000 de avioane, in medie 2.400 pe zi.

Beijing International Airport - 73 mil. pasageri

Beijing International Airport - 73 mil. pasageriBeijing Capital International Airport a cunoscut o crestere spectaculoasa in 2010, de 13% fata de 2009, inregistrand un numar de peste 73,8 milioane pasageri.

In urma cu cinci ani, aeroportul din Beijing se afla pe locul cinci in lume, cu 41 de milioane de pasageri.

Aeroportul din Beijing a devansat anul trecut Heathrow din Londra si a urcat pe locul al doilea in lume in functie de numarul de pasageri, reducand totodata distanta fata de liderul pietei, Atlanta.

Beijing Capital International este cel mai mare aeroport din China si este situat la 32 de km la nord de orasul cu acelasi nume.

Aeroportul a inregistrat peste 488.000 de avioane (decolari si aterizari), fiind singurul din Asia in Top 30 cele mai aglomerate din lume.

Beijing Capital International Airport este hub-ul principal al Air China. Alte companii sunt Hainan si China Southern Airlines.

In 2008, Beijing Capital a adaugat Terminalul 3, al doilea mare terminal din lume dupa cel din Dubai International Airport, fiind a treia cladire mare din lume.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport - 89 mil. pasageri

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport - 89 mil. pasageriHartsfield–Jackson Atlanta International Airport, cunoscut si sub denumirea de Atlanta Airport, Hartsfield Airport si Hartsfield–Jackson, ramane cel mai aglomerat aeroport din lume, cu un trafic de 89,3 milioane de persoane.

Anul trecut, numarul de pasageri a crescut cu 1,5% fata de 2009.

Atlanta Airport este situat la 11 km in sudul districtului Atlanta, Georgia, Statele Unite.

Hartsfield a devenit cel mai aglomerat aeroport dupa numarul de pasageri, dar si aeronave care decoleaza si aterizeaza, in anul 1999 inregistrand peste 88 de milioane de persoane anual (240.000 de pasageri pe zi, 970.000 de zboruri).

Aeroportul este hub-ul companiilor AirTran Airways, Delta Air Lines, Delta Connection partner Atlantic Southeast Airlines. Hub-ul aerian al Delta este cel mai mare din lume.

Hartsfield are 195 de porti de imbarcare, din care 186 internationale.