Luka Lu, Praga: tavan..mobilat cu gust

Luka Lu, Praga: tavan..mobilat cu gustMicutul restaurant din centrul Pragai nu atrage cu nimic atentia din strada, dar odata intrati inauntru, clientii au o surpriza majora.

Toate incaperile sunt decorate si vopsite in culori puternice iar tavanul este si el mobilat.

Meniul este de insipiratie balcanica si italiana, iar pretul unei beri variaza, in functie de brand, in jurul valorii de 50 de coroane (2 euro), potrivit site-ului oficial.

Restaurantul este localizat pe strada Mala Strana si este deschis in fiecare zi intre orele 11 si 24.

Sursa foto: LukaLu.cz

Buns and Guns, Beirut: decor militar si burgeri ucigasi

Buns and Guns, Beirut: decor militar si burgeri ucigasiBurgeri ucigasi, meniu in forma de glont si ambalaje din hartie cu imprimeu camuflaj, pe toate le gasiti la bistro-ul Buns and Guns din Beirut, Liban, potrivit LA Times.

Intreg localul este conceput ca un avanpost militar, aflat in stransa legatura cu conflictele armate din zona.

In loc de muzica, aici se aude sunet de elicoptere survoland, iar numele produselor din meniu sunt toate inspirate din arme, munitii sau echipamente militare.

Astfel, un sendvis cu carne poarta numele de Carabina M16, burgerii sunt supranumiti Mortar, iar pentru gustarile vegetariene trebuie sa cereti...teroristi.

Sursa foto: Yalibnan.com

Barul cu scheleti, Gruyeres, Elvetia

Barul cu scheleti, Gruyeres, ElvetiaAcest bar din Elvetia, pe numele sau adevarat “Museum”, este un intreg monument dedicat oaselor si scheletului uman, realizat de designerul H.R. Giger, care s-a ocupat de franciza cinematografica Alien.

Amplasat in castelul St. Germain din Gruyeres, cantonul Fribourg din Elvetia, barul este construit pe o structura cavernoasa, cu doua arcuri din vertebre care se incruciseaza in mijlocul incaperii centrale, potrivit site-ului oficial.

Programul barului este urmatorul: in lunile aprilie-octombrie, in fiecare zi de la 10 la 20.30, iar din lunile noiembrie pana in martie, de marti pana duminica de la 10 la 20.30, lunea fiind inchis.

Sursa foto: www.hrgiger.com

The Clinic, Singapore: bauturi fresh si perfuzii

The Clinic, Singapore: bauturi fresh si perfuziiBarul din Clarke Quay, Singapore este , poate, cel mai prietenos local cu oamenii cu dizabilitati, deoarece, in loc de scaune normale, aici veti servi bauturile dintr-un confortabil..scaun cu rotile.

In plus, potrivit site-ului oficial, aici puteti servi cocktailuri exotice si gustari calde sau reci, la preturi incepand de la 10 dolari.
Intreg barul este amenajat ca un spital, iar ospatarii servesc la mese in halate si bauturile vin cu perfuzii atasate.

Programul barului incepe in fiecare zi de la ora 17.30 si se inchide la plecarea ultimului client.

Baggers, Nurenberg: angajatii sunt roboti

Baggers, Nurenberg: angajatii sunt robotiPoate din lipsa de fonduri, poate pentru a tine pasul cu avansul tehnologiei, restaurantul Baggers, din Nurenberg, Germania a renuntat complet la serviciile angajatilor, pe care i-a inlocuit cu..roboti.

Dar nu va imaginati ca veti fi servit de un robot ca il filmele sf, cu prosop curat pe brat si gusturi fine la vinuri, este vorba de fapt, de un local complet automatizat, impanzit de benzi rulante, in care comezile se fac prin ecrane cu touchscreen.

In ceea ce priveste prepararea mancarurilor, de acestea se ocupa, totusi, un chef uman si echipa sa, potrivit site-ului oficial.

Majoritatea felurilor servite aici tin de bucataria franconiana (din landul Franconia, bazata pe carne de porc) si multe dintre ingrediente sunt produse bio, fara aditivi sau conservanti.

Sursa foto: Baggers