10. Barcelona

10. BarcelonaBarcelona, unul dintre cele mai mari orase din Spania, s-a clasat pe locul al zecelea in randul oraselor cu cea mai buna reputatie din punct de vedere al unitatilor de cazare, acumuland 79.32 puncte dintr-un total de 100.

Orasul prezinta o gama extrem de variata de locuri de cazare, aproape in ficare luna deschizandu-se un hotel nou.

Concurenta acerba a dus la cresterea calitatitii serviciilor, de care se bucura turistii.

Site-ul www.trivago.co.uk a analizat aceste locatii din punct de vedere al reputatiei pe care o au hotelurile in online, si a luat in calcul peste 1.000 de municipii si orase din Europa.

9. Praga

9. PragaPraga, capitala Republicii Cehe, s-a clasat pe locul al 9-lea in randul oraselor cu cea mai buna reputatie din punct de vedere al destinatiilor de cazare, cu 79.51 puncte.

Orasul are peste 1,2 milioane de locuitori, iar unul dintre cele mai populare obiective turistice este Castelul din Praga, considerat cel mai mare castel antic, potrivit www.prague.cz.



Sursa foto : www.tripadvisor.com

8. Bucuresti

8. BucurestiCapitala tarii noastre a obtinut performanta de a se clasa pe locul al 8-lea, la egalitate cu Valencia, in randul oraselor europene cu cea mai buna reputatie din punct de vedere al unitatilor de cazare.

In topul intocmit de www.trivago.co.uk municipiul Bucuresti a atras 79.6 puncte.

In Bucuresti turistii pot opta pentru o paleta larga de unitati de cazare de la unitati clasate cu 2-3 stele pana la hoteluri de cinci stele.

Printre cele mai luxoase hoteluri din Bucuresti se numara JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Grand Hotel Continental, Crowne Plaza Bucuresti, Hotel Hilton Athenee Palace, Radisson Blu dar si altele.

8. Valencia

8. ValenciaValencia, unul dintre cele mai mari orase din Spania, a obtinut 79.6 puncte, clasandu-se pe locul al 8-lea.


Orasul reuneste in jur de un million de locuitori, avand o multime de obiective turistice. Printre cele mai cunoscute putem enumera City of Arts and Science (Orasul artelor si stiintei), Gradinile din Turia, precum si un numar important de muzee si teatre, potrivit www.valenciavalencia.com.




Sursa Foto : www.valenciavalencia.com

7. Firenze

7. FirenzeFirenze sau Florenta din Italia s-a clasat pe locul al 7-lea in topul celor mai populare orase din Europa, cu 79,75 puncte.

Cu o populatie de aproximativ 375.000 locuitori, orasul este situat in zona centrala a Italiei, fiind capital regiunii Toscana, potrivit www.aboutflorence.com.

Turistii pot vizita in Firenze printre altele Galeria Uffizi, Muzeul National Bargello, precum si nenumarate biserici.



Sursa Foto : www.wikipedia.org

6. Budapesta

6. BudapestaCapitala Ungariei a reusit sa treaca peste pragul de 80 de puncte, primind in total 80,24 puncte si clasandu-se pe pozitia a 6-a.

Orasul are peste 2 milioane de locuitori si se intinde pe ambele maluri ale Dunarii, care reprezinta unul dintre cele mai importante puncte turistice, potrivit budapest.com.

Cele mai importante obiective turistice din Budapesta sunt Citadela Budapestei, Castelul Buda si cladirea Parlamentului.



Sursa foto : www.wikipedia.org

5. Bologna

5. BolognaBologna, oras situat in nordul Italiei, a obtinut 80.69 de puncte, plasandu-se pe locul al 5-lea in topul www.trivago.co.uk.

Este denumit orasul rosu pentru culoarea acoperisurilor si fatadelor sale.

Printre principalele obiective turistice din Bologna se numara cele doua turnuri Due Torri, Biserica San Petronio, precum si Fantana lui Neptun.


Sursa foto : www.wikipedia.org

4. Venetia

4. VenetiaVenetia si-a adjudecat 80.72 puncte si ocupa locul al 4-lea in top.

Amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite.

Principalele atractii ale orasului le constituie, pe langa Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumaratele comori arhitectonice, artistice si culturale.

3. Bruges

3. BrugesUnul dintre cele mai importante orase din Belgia, Bruge a reusit sa intre in primele trei orase din top. Cu aproximativ 120.000 locuitori, a devenit popular in randul turistilor, dupa ce in anul 2002 a fost Capitala Culturala a Europei.

Bruge ofera o mare varietate de unitati de cazare, de la pensiuni, la hoteluri de categorie mijlocie, pana la hoteluri de cinci stele, potrivit www.brugesinfo.com.

Turistii din Bruge sunt atrasi in special de centrul istoric al orasului si de muzeul Groeninge.



Sursa foto : www.brugesinfo.com

2. Cracovia

2. CracoviaCracovia, unul dintre cele mai vechi municipii din Polonia, si-a adjudecat locul al doilea in top realizat de www.trivago.co.uk, totalizand 81.09 puncte.

Turistii care vin aici pot sa viziteze celebrul castel Wawel, central vechii inscris in patrimoniul UNESCO, precum si o gama varietate de muzee.


Sursa foto : www.flickr.com

1. Dresda

1. DresdaOrasul german Dresda a reusit sa se claseze pe primul loc in topul oraselor europene cu cea mai buna reputatie online in ceea ce priveste unitatile de cazare, avand un punctaj de 82.32 puncte.

Orasul ofera o gama larga de unitati de cazare, pentru orice gust si buzunar, de la hoteluri de lux, la pensiuni sau hosteluri, potrivit www.dresden.de.



Sursa foto : www.wikipedia.org