Care este destinatia preferata?

Care este destinatia preferata?Statiunea Bellagio, aflata pe lacul Como, in nordul Italiei. Statiunea se afla la 45 de minute de orasul Milano, de unde se ajunge foarte usor. Lacul este situat intr-o depresiune inconjurata de munti, asa ca peisajul este unul absolut superb, datorita combinatiei intre munte, lacuri si vegetatie.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in statiunea Bellagio

Acolo am gasit amestecul perfect intre o clima calda aproape mediteraneeana, lacuri racoroase, vegetatie luxurianta tropicala si bunul gust in materie de arhitectura.

Care este cea mai buna perioada in care putem vizita Bellagio?


Preferabil vara, cand sunt constant 25-30 de grade, cea mai buna temperatura pentru a gusta din frumusetea incredibila a zonei.

Top 3 must see/ must do in locul respectiv

Top 3 must see/ must do in locul respectivDesi totul este frumos si delicat in acest oras magic, recomand vizite la cele mai cunoscute vile din zona: Villa Melzi, Villa Carlotta si Villa Balbianello, cu gradinile lor superbe, sculpturi, parcuri, pontoane, toate deschise publicului.

Desi cunoscut inca din vremea imperiului roman, Bellagio a devenit un loc de vacanta al aristocratiei italiene din secolul XVIII, iar aceste frumoase vile amintesc de acea perioada importanta.


Sursa foto : www.promobellagio.it

Care este cel mai bun restaurant/local/bar din Bellagio?

Care este cel mai bun restaurant/local/bar din Bellagio?Cele mai multe restaurante din zona sunt extrem de sofisticate, cu preparate de calitate. Recomand restaurantul Silvio, la cativa pasi de gradinile vilei Melzi.

Care este felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult?

Datorita zonei lacurilor, mancarurile sunt constant pe baza de peste, asa ca felul traditional de mancare care mi-a placut cel mai mult a fost orez cu „lavarello” proaspat pescuit din lacul Como. La capitolul bauturi, vinurile din regiune sunt foarte bune, in special cele rosii.

Sursa foto: bellagiolakecomo.com


Care este cea mai placuta amintire din aceasta excursie?

Care este cea mai placuta amintire din aceasta excursie?Cea mai placuta amintire este senzatia de „la dolce vita” pe care ti-o imprima aceasta zona, stare de bine ce se regaseste in multe din zonele Italiei, cu atat mai mult in statiuni, acolo unde relaxarea pluteste in aer. Dupa cateva zile petrecute pe lacul Como te intorci odihnit si inspirat.

V-ati muta la Bellagio? De ce da, de ce nu?

Datorita frumusetii sale, lacul Como a facut obiectul multor scrieri in literatura universala si a fost aleasa drept cadru pentru multe filme (Oceans Twelve sau Casino Royale au fost filmate si acolo). Din aceste motive, zona este extrem de scumpa din punct de vedere imobiliar, Bellagio fiind considerata inca din secolele trecute una dintre cele mai exclusiviste statiuni ale Europei.

Intr-adevar, clima si peisajele sunt superbe, dar, avand in vedere acest aspect, ramane o optiune perfecta pentru o vacanta, dar nu si pentru viata de zi cu zi.


Sursa foto: oceanstwelve.com


Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?In general, localnicii din zona de nord a Italiei sunt extrem de respectuosi, retrasi, dar in egala masura deschisi atunci cand sunt abordati, ceea ce ii face, din punctul meu de vedere, localnicii perfecti pentru o vacanta.

Recomandari de suveniruri specifice Bellagio

Exista foarte multe boutique-uri elegante, de unde se pot cumpara faimoasele matasuri de Bellagio, de o frumusete rara, sub forma de esarfe sau cravate, intr-o gama varianta de culori incantatoare.

Cea mai importanta recomandare pentru destinatia respectiva pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Orice turist trebuie neaparat sa incerce o calatorie cu masina pe coasta muntoasa a lacului Como, care il va duce printre vile medievale, parcuri pline de palmieri si leandri, pontoane cu barci de pescuit si multa liniste.


Sursa foto: bellagiolakecomo.com