1. Care este destinatia preferata. De ce?

1. Care este destinatia preferata. De ce?Brazilia, mai exact orasul Rio de Janeiro si Parcul National Iguazú.

Pentru ca sunt destinatii spectaculoase, ospitaliere, in care m-am simtit minunat, mi-am incarcat bateriile si in care vreau sa revin.

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceste locuri.

Pentru peisajele naturale care-ti taie rasuflarea, cu munte si ocean, cu zone verzi intinse, pentru ospitalitatea localnicilor, pentru atmosfera orasului si varietatea locurilor si optiunilor de distractie, atat ziua cat si noaptea.

O serie de atractii in Rio: Muntele Corcovado (n.red. pe care se afla celebra statuie "Iisus Mantuitorul" -Cristo Redentor), Muntele Sugarloaf, Parcul National Tijuca -care include cea mai mare padure urbana din lume, Gradina Botanica din Rio, plajele turistice Leblon si Ipanema, precum si plaja <<salbatica>>Grumari si stadionul Maracana.

Pentru pasionatii de gastronomie si muzica buna: Restaurantul - Club "Zero Zero" si clubul Barreta – Londra, din incinta hotelului Fasano.

Pentru o experienta memorabila, va recomand survolarea cu elicopterul a coastei braziliene cu decolare de pe Sugarloaf, deoarece privelistea Golfului Guanabara, a muntelui Corcovado si a intregii coaste este splendida.

Sursa foto: Imaginile care apar in acest articol sunt din arhiva personala a Violetei Luca.

3. Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

3. Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatieSfarsit de februarie sau inceput de martie.

4. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult... De ce?

Mi-au placut felurile de mancare traditionala denumite vatapá si moqueca , pe baza de fructe de mare si ulei de palmier, dar si feijoada, o mancare pe baza de fasole neagra si de carne, deoarece sunt foarte gustoase si usoare.

5. Cea mai placuta amintire din acest loc.

5. Cea mai placuta amintire din acest loc.Ziua petrecuta in jungla din Iguazú, care a fost plina de adrenalina.

Dimineata am explorat jungla cu bicicleta pe un traseu de noua kilometri, apoi am urcat intr-un arbore special amenajat sa observam fauna, apoi am luat un pranz frugal si am continuat cu o excursie cu caiacul pe raul Paraná, in vreme ce vedeam crocodili pe margine.

Dupa-amiaza a culminat cu o ora de macuco safari in zona caderii de apa intitulata Gura Diavolului, iar ziua s-a terminat cu o seara dansanta in hotelul nostru din Iguazú-Argentina.

6. V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu.

M-as muta in Rio pentru peisajul natural splendid al orasului, pentru felul in care oamenii de acolo stiu sa traiasca viata la maxim si cu zambetul pe buze. M-as muta pentru multitudinea de oportunitati de business, pentru optiunile pe care le-as avea de a-mi petrece timpul liber, pentru clima, mancare, deschidere.

Cu toate punctele pozitive de mai sus, nu sunt pregatita sa ma mut acolo pentru ca mi-ar fi prea dor de familie, de prietenii dragi, de tara.

7. Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari...

7. Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari...Sunt foarte ospitalieri, veseli, iubesc activitatile in aer liber si...toti sunt egali pe ringul de samba sau atunci cand joaca fotbal. Sunt artisti creativi, incurajeaza foarte mult arta moderna, au capacitatea de a integra modele de business, arhitectura, gastronomie de pe alte meleaguri, conferindu-le in acelasi timp ceva din spiritul brazilian, sporindu-le valoarea si frumusetea.

8. Recomandari de suveniruri.

Diverse articole de pielarie lucrate manual sau o bijuterie frumoasa cu pietre pretioase sau semipretioase.

Au fabrici de prelucrare a pietrelor semipretioase si astfel o accesibilitate a preturilor imbinata cu o multitudine de modele. Celebre si frumoase deopotriva sunt bijuteriile intitulate <<Rainbow>>, manufacturate de H. Stern.

9. Cea mai importanta recomandare pentru acest loc.

9. Cea mai importanta recomandare pentru acest loc.Sa nu te aventurezi de unul singur pe faleza noaptea sau in cartiere mai marginase.

10. Care este bugetul de care avem nevoie pentru o petrece o saptamana in acest loc?

De 3.500 de euro de persoana (pentru Rio si Iguazú). Suma include si biletul de avion.