10. Varadero, Cuba

10. Varadero, CubaDestinatia de top din Cuba se regaseste intr-o peninsula cu nisipuri fine inconjurate de apele canalului Kawama. Numeroase hoteluri, cluburi si baruri se regasesc in aceasta zona.

Aici turistii se pot bronza, pot face scufundari sau pot sa pescuiasca.

Pesteri, chei si paduri virgine completeaza farmecul zonei.

Sursa foto: wikipedia.org

9. Miami Beach, Florida

9. Miami Beach, FloridaPlaja din Miami este cu siguranta unul dintre cele mai ravnite locuri pentru vacanta.

Acest loc poate fi un loc accesibil pentru multa lume, depinzand insa de resortul in care alegi sa iti petreci vacanta, unde mananci si unde te distrezi.

Poti alege sa petreci timp de calitate in barurile de pe plaja de sud, unde distractia incepe la apusul soarelui.

Sursa foto: Wikipedia

8. Punta Cana, Republica Dominicana

8. Punta Cana, Republica DominicanaPlaja Punta Cana, din estul Republicii Dominicane, se intinde pe o suprafata de 40 kilometri de nisip alb, cocotieri si nu mai putin de 35 de resorturi, care potrivit legii nu pot fi mai inalte decat palmierii.

Acesta este un loc descoperit acum multa vreme de turistii europene, iar americanii vin din urma.

In aceasta locatie, turistii aleg in general sa se cazeze in hoteluri all inclusive.

Sursa foto: puntacana.com


7. Cancun, Mexic

7. Cancun, MexicNumele Cancun inseamna “serpi de aur”, insa nu vei intalni asa ceva aici. Cea mai populara destinatie din Mexic, Cancun atrage atentia prin uimitoarele sale ape albastre si plajele cu nisip alb.

In Cancun poti fie sa faci plimbari cu cai pe coasta, fie sa practici snorkel sau canoe si chiar sa inoti cu delfinii.


Sursa foto: Cancun

6. Boracay, Filipine

6. Boracay, FilipineInsula tropicala Boracay, din nordul proviciei Aklan, este una dintre cele mai populare destinatii din Filipine.

Principala atractie sunt plajele cu nisip alb. O alegere bune este plaja Yapak, unde gasesti scoici albe, iar apusurile de soare sunt uimitoare si romantice.

Aici gasesti restaurante bune, magazine ispititoare si Gradina cu Fluturi Boracay.


Sursa foto: boracayisland.org


5. Saint Pete, Florida

5. Saint Pete, FloridaCu nisip alb si delfini care se joaca chiar in apropierea tarmului, plaja Saint Pete se poate dovedi destinatia ideala pentru o vacanta de vara.

Situata pe o penisula de pe coasta de vest a Floridei, acest loc imbina farmecul oceanului cu muzeele de arta, unde se regaseste printre altele si cea mai mare colectie a pictorului Salvador Dali, din afara Spaniei.

Sursa foto: Wikipedia

4. Negril, Jamaica

4. Negril, JamaicaNegril este o zona cu doar cateva mii de locuitori, insa destul de intinsa.

Aici, te poti bucura de un uimitor apus de soare, la un pahar de bautura buna la barurile din zona.

Sursa foto: negrilphoto.com


3. Tulum, Mexic

3. Tulum, MexicOrasul mexican are 10.000 de locuitori si este divizat in trei zone importante, respectiv locurile unde poti vedea ruinele mayase, zona hotelurilor si cea a satului.

Cei care aleg sa faca o vacanta in Tulum pot sa se plimbe cu bicicletele, sa inoate apele cu limpezi sau pot face scufundari.


Sursa foto: titatulum.com


2. Palm/Eagle Beach, Aruba

2. Palm/Eagle Beach, ArubaLocuita inca din jurul anilor 1.000, Aruba este o insula bogata in istori si cultura. Eagle beach este o plaja caraibiana idilica, cu nisipuri albe si ape turcoaz, fiind destinatia preferata a celor impatimiti de sporturile de apa. Palm Beach, situata in partea de vest a insulei, ofera conditii exceptionale de inot si nisip fin.

Aruba are o lungime de doar 32 de kilometri si poate fi explorata cu usurinta pe bicicleta.

Sursa foto: wikipedia.org

1. Provinciales

1. ProvincialesPlaje cu nisipuri albe, ape limpezi si linistite si o bariera de corali transforma insulele Turks si Caicos din Provinciales intr-un loc potrivit pentru vacantele in familie, dar si pentru impatimitii de snorkel si scufundari.

Pentru o experienta deosebita, cei care vor sa faca scufundati pot alege sa exploreze reciful Smith, unde lucrurile pe care le pot vedea aici descriu ecosistemul recifului.