Valea Prahovei

Valea PrahoveiPentru Sarbatorile de iarna de anul acesta se observa, ca si in perioada verii, o redirectionare a turistilor catre turismul intern. "Si anul acesta, circa 65% dintre turisti vor prefera sa isi petreaca Sarbatorile in Romania, chiar daca tarifele au scazut cu doar 15% fata de 25% pe extern", a declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

Regiunea care se afla si anul acesta in topul preferintelor romanilor este Valea Prahovei. Pretul unui sejur in aceasta zona se situeaza intre 550 si 900 lei pentru pachete de 3-4 nopti de Craciun, la un hotel de 3-4 stele, cu toate mesele incluse si cina festiva.

Pentru Revelion pretul unui sejur de 3-4 nopti se situeaza in intervalul 1.000-2.500 lei, hotel de 3-4 stele cu cina tip bufet si cina festiva.

Zona Brasov

Zona BrasovPe locul al doilea in topul preferintelor turistilor locali se afla zona Brasovului.

Un pachet de 3-4 nopti in Poiana Brasov, de Craciun, costa, la un hotel de 3-4 stele, intre 550 si 900 de lei. Pachetul include toate mesele, inclusiv cina festiva din seara de Craciun.

Pentru a petrece Revelionul intr-un hotel de 3-4 stele in Poiana Brasov, turistii trebuie sa plateasca intre 1.000 si 2.500 de lei. Pachetul include 3-4 nopti de cazare, cine tip bufet si masa festiva de Revelion.

Arieseni, Borsa, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc

Arieseni, Borsa, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc"Anul acesta am observat ca pensiunile rurale au inceput sa se vanda mult mai bine decat in anii trecuti, datorita preturilor care sunt mai scazute decat in zonele urbane", a mai spus Badulescu.

Astfel, pe locul al treilea in topul preferintelor romanilor gasim localitati mici precum Arieseni sau Borsa. Si zona Moldovei este prezenta in topul celor mai cautate destinatii prin regiuni precum Vatra Dornei sau Campulung Moldovenesc.

Un sejur de 3-4 nopti intr-o locatie de 3-4 stele in localitatile mai sus mentionate costa, de Craciun, intre 400 si 600 de lei. Pachetul contine toate mesele si masa festiva de Craciun.

De Revelion, pretul unui sejur de 4 nopti la un hotel de 3-4 stele costa intre 800-1.600 de lei, cu cine tip bufet si cina de Revelion inclusa.


Zona Bran-Moeciu

Zona Bran-MoeciuIn ultimii ani, zona Bran-Moeciu a devenit una dintre destinatiile favorite pentru cei care incearca sa fuga de aglomeratia de pe Valea Prahovei sau Brasov.

Un sejur de 4 nopti cu cina festiva si demipensiune costa, in perioada Craciunului, pana la 900 de lei.

De Revelion, un sejur de 5 nopti in zona Bran-Moeciu costa intre 1.700 si 2.100 lei.

Apuseni, Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului

Apuseni, Maramures, Bucovina, Marginimea SibiuluiTot datorita linistii pe care o ofera pensiunile rurale din aceste zone, regiuni precum Apuseni, Bucovina sau Maramures isi cresc, de la an la an, ponderea in preferintele turistilor romani.

Pretul unui sejur de 4 nopti, de Craciun, costa, in aceste zone, intre 600 si 1.200 lei. Pachetul contine pensiune completa si cina festiva.

Pentru perioada Revelionului, pretul unui sejur de 4 nopti costa intre 900 si 1.700 de lei. Pachetul include, de asemenea, pensiune completa si cina festiva de Revelion.

Austria

AustriaPe fondul crizei economice tarifele pentru sejururile externe pentru aceasta vara au scazut cu pana la 25%. "Aceasta reducere de tarife se datoreaza atat scaderii tarifelor operatorilor aerieni, cat si diminuarii tarifelor de cazare, tarile din Vest fiind lovite, la randul lor, de criza", a declarat Corina Martin.

Pe prima pozitie in topul destinatiilor externe preferate ale romanilor pentru vacanta de iarna se afla Austria, care anul acesta se estimeaza ca va atrage, pe tot sezonul de iarna, 100.000 de turisti, la fel ca anul trecut.

Revelionul intr-o pensiune din Austria costa anul acesta intre 800 si 1.100 lei. Pachetul include un sejur de 5 nopti cu mic dejun.

Intr-un hotel de 3 stele, 5 nopti de cazare cu demipensiune ajung pana la 2.200 lei.

Tot de Revelion, pretul unui sejur de 7 nopti intr-un hotel de 4 stele, cu demipensiune, ajunge pana la 4.300 lei.

Bulgaria, Italia, Franta, Elvetia, Slovacia, Slovenia

Bulgaria, Italia, Franta, Elvetia, Slovacia, SloveniaDupa ce a atras o mare parte din turistii romani pe litoral, Bulgaria si-a dezvoltat in ultimii ani si partiile de schi, devenind competitiva si in sezonul de iarna. Anul acesta, Franta revine in topul preferintelor turistilor romani, pe fondul scaderii tarifelor, iar Slovacia si Slovenia sunt destinatii noi.

Revelionul in Bulgaria ajunge pana la 1.300 de lei intr-un studio de 3 stele, cu demipensiune, la Bansko.

La Nisipurile de Aur, un sejur de 4 nopti all inclusive, costa, in perioada Revelionului, intre 780 si 1.100 lei.

Capitalele europene

Capitalele europeneIn perioada Sarbatorilor de iarna, turistii romani isi indreapta atentia si catre marile orase europene.

Un sejur de 3-4 nopti la Paris cu mic dejun si transport inclus costa, de Revelion, intre 2.000 si 3.000 de lei.

In Praga, un sejur de patru nopti pentru Revelion cu transport cu avionul si mic dejun inclus ajunge pana la 2.200 lei.

Budapesta este cea mai accesibila capitala europeana. Astfel, un sejur de 4 nopti cu mic dejun si cina festiva costa intre 860 si 1.300 euro.

Destinatii exotice si croaziere

Destinatii exotice si croaziere"In 2009, singura crestere a numarului de turisti a fost pe segmentul croazierelor, cu pana la 25%, datorita tarifelor care au scazut cu circa 40%-60%", a mai spus Traian Badulescu.

In aceste conditii, un sejur de 12-16 zile in Republica Dominicana sau Cuba costa intre 11.000 si 17.000 lei. Pachetul contine pensiune completa, transport cu avionul si cazarea intr-un hotel de 4 stele.

Egipt, Turcia, Tunisia, Cipru, Malta, Grecia

Egipt, Turcia, Tunisia, Cipru, Malta, GreciaCunoscute mai degraba ca destinatii estivale, tarile din bazinul mediteraneean atrag si in timpul Sarbatorilor de iarna turistii care vor sa isi petreaca vacanta la temperaturi mai ridicate.

Pretul unui sejur de 10 nopti in Egipt, de Revelion, ajunge pana la 5.500 lei, intr-un hotel de 4-5 stele, all inclusive.

In Antalya, un pachet cu 5 nopti, all inclusive, de Revelion, costa 2.600 lei, transportul fiind inclus in acest pret.

Revelionul in Malta costa 3.500 euro. Pachetul include 6 nopti intr-un hotel de 5 stele, cu pensiune completa.