Torino 223 euro cu Blue Air

Gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 2006, orasul Torino, si in special imprejurimile acestuia (regiunea Piemont) reprezinta una dintre cele mai cunoscute destinatii pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Orasul este inconjurat la vest si la nord de Alpi, printre cele mai cunoscute resorturi de schi din aceasta regiune fiind Sestriere, Cesana San Sicario, San Sicario Fraiteve, Sauze d'Oulx sau Bardonecchia.

Cele doua companii prezente pe piata locala care ofera zboruri directe catre orasul din nordul Italiei sunt Blue Air (cu plecare din Bucuresti) si Carpatair (cu plecare din Timisoara).

Cea mai accesibila oferta este cea a operatorului low cost Blue Air. Astel, un zbor tur-retur Bucuresti – Torino, cu plecare in data de 26 decembrie 2009 si retur pe 2 ianuarie 2010, ajunge la 223 euro cu toate taxele incluse.

Un zbor tur-retur Timisoara – Torino cu operatorul de linie Carpatair, cu aceleasi coordonate temporale, ajunge la 302 euro cu toate taxele incluse.

Salzburg 242 euro cu Tarom

Anul trecut, 316.000 de romani au vizitat Austria, circa 62.000 dintre acestia preferand Salzburgul. Avand in vedere ca in ultimii ani regiunea austriaca a fost printre favoritele romanilor pentru petrecerea Sarbatorilor de Iarna, anul acesta, atat compania low cost Blue Air, cat si Tarom au decis introducerea acestei destinatii in portofoliul lor.

Printre statiunile de schi cele mai cautate de romani in zona Salzburg sunt Kaprun, Zell Am See, Grunau, Nussdorf am Attersee sau Fuschl am See.

Cu operatorul Tarom pretul unui bilet tur retur cu plecare pe 19 decembrie si intoarcere pe 26 decembrie (s-au epuizat biletele pentru zborul de intoarcere pe 2 ianuarie 2010) costa 242 euro.

Un bilet dus-intors Bucuresti – Salzburg cu operatorul cu tarife scazute Blue Air (plecare 19 decembrie - intoarcere 26 decembrie) costa 265 euro, in timp ce un zbor in perioada 26 decembrie - 2 ianuarie ajunge la pretul de 406 euro.

Zurich 249 euro cu Swiss Air

Elvetia este una dintre cele mai cautate destinatii de schi din Europa, beneficiind de o multitudine de partii foarte bine amenajate.

Printre cele mai cunoscute partii din apropierea orasului Zurich (la mai putin de o ora de mers cu masina) sunt Bad Ragaz, Einsiedeln, Elm, Flumserberg, Oberiberg sau Grüsch.

Cea mai convenabila oferta in relatia cu Romania o are operatorul de linie Swiss Air, care opereaza curse directe Bucuresti – Zurich. Astfel, un zbor tur-retur cu plecare pe 26 decembrie si intoarcere pe 2 ianuarie costa 249 euro cu toate taxele incluse.

Si compania nationala Tarom opereaza zboruri catre orasul elvetian. Un zbor tur-retur (26 decembrie - 2 ianuarie 2010) cu operatorul de linie costa 279 euro, cu toate taxele incluse.

Geneva 469 euro cu Tarom

Un alt oras elvetian care beneficiaza de un zbor direct in relatia cu Romania este Geneva, care este la randul sau inconjurat de statiuni de schi.

Aflata la granita dintre Elvetia si Franta, in apropierea masivului Mont Blanc, Geneva permite accesul atat catre partii din Elvetia, cat si din Franta.

Printre cele mai cunoscute destinatii de schi din imprejurimile Genevei (la o ora de mers cu masina) sunt Portes du Solei (Franta), Argentière (Franta), Leysin (Elvetia), Villars – Gryon (Elvetia), Sixt Fer à Cheval (Franta), Notre Dame de Bellecombe (Franta) sau Chamonix (Franta).

Singura companie prezenta pe piata romaneasca care are un zbor direct care Geneva este Tarom. Un zbor tur-retur (plecare 27 decembrie – retur 3 ianurie) ajunge la 469 euro cu toate taxele incluse.

Grenoble - 485 euro cu Wizz Air

Grenoble - 485 euro cu Wizz AirGrenoble, un alt oras in care s-au desfasurat Jocurile Olimpice de Iarna (1968), este situat in sud-estul Frantei, in regiunea Ron-Alpi, de unde vine si renumele de “Capitala Alpilor”.

La doar o ora de mers cu masina din aeroportul din Grenoble se pot gasi statiuni renumite de schi precum Alpe D’Huez, Autrans, Brides-les-Bains, Chamrousse, Flumet, Les Deux Alpes, Les 7 Laux Prapoutel sau Gresse en Vercors.

Singura companie de pe piata locala care are un zbor direct din Romania spre oraselul francez este Wizz Air, care zboara pe ruta Cluj-Napoca – Grenoble.

Un zbor dus-intors pe perioada Sarbatorilor de Iarna (26 decembrie - 2 ianuarie) ajunge la un pret de 485 euro cu toate taxele incluse.