Valentines de criza - Preturi cu 15% mai mici

Amorezi sau nu, toti romanii au fost afectati mai mult sau mai putin de criza economica, asa ca agentiile de turism au in acest an oferte cu pana la 15% mai mici decat in 2009 pentru pachetele de Ziua Indragostitilor. “In 2010, pentru pachetele de Valentine’s Day, agentiile au reduceri cuprinse intre 5% si 15% fata de perioada similara a anului trecut. In aceste conditii, asteptam o crestere de pana la 7% a pachetelor pentru Ziua Indragostitilor”, a declarat, pentru Wall-Street, Traian Badulescu (foto), purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

“Preturile au scazut atat la cazare, cat si la biletele de avion, iar acum sunt cu atat mai avantajoase cu cat romanii au inceput sa capete tot mai multa incredere si sa prefere companiile low cost”, spune Ruxandra Ionita, business development manager al agentiei de turism Go Travel.

In aceste conditii, ANAT estimeaza ca un numar de 5.000-10.000 de persoane isi vor achizitiona pachete interne sau externe pentru Valentine’s Day. “Aproape 80% dintre romanii care pleaca undeva de Ziua Indragostitilor aleg destinatiile interne, in timp ce restul prefera sa mearga in afara tarii, in special in Europa”, a mai spus reprezentantul ANAT. El a adaugat ca majoritatea celor care achizitioneaza pachetele de Ziua Indragostitilor sunt cupluri de tineri necasatoriti.

Ziua Indragostitilor pe plaiuri mioritice, de la 120 de lei

Ziua Indragostitilor pe plaiuri mioritice, de la 120 de leiCele mai cautate destinatii pentru petrecerea sarbatorii de Sfantul Valentin in Romania sunt Valea Prahovei, Valea Oltului, dar si litoralul.

Pretul de pornire la un pachet in Romania pleaca de la 120 lei/persoana si poate ajunge pana la cateva sute de euro in cazul hotelurilor si pensiunilor de 4-5 stele. “Cel mai accesibil pachet din oferta pentru Valentine’s Day costa 120 lei/persoana si include doua nopti de cazare si o cina romantica intr-o pensiune de trei stele la Sambata de Sus”, a declarat reprezentanta agentiei de turism Go Travel.

Si una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, Eximtur, “si-a facut temele” pentru Valentine’s Day. “Pentru vacante in Romania, sunt hoteluri care au creat pachete speciale pentru perioada Sf. Valentin. Acestea sunt Calimanesti, Busteni, Durau, Baile Herculane, Litoral, Predeal, Piana Brasov, Sinaia pentru ca romanii prefera in special zona montana. Printre cele mai accesibile oferte este cea a pensiunii Emma, de 3 stele, din Sambata de Sus, unde 2 nopti de cazare si o cina romantica costa 240 lei pe cuplu”, a spus Lucia Morariu (foto), proprietarul agentiei de turism Eximtur.

La polul opus se afla oferte la hoteluri de 4 stele care cuprind pe langa cazare si o masa festiva diferite servicii de tip sauna, masaj, primirea cu sampanie, bomboane in camera. De exemplu, hotelul Hilton din Sibiu a pregatit pachetul “Romeo si Julieta”, la un pret de 699 lei/ 2 persoane. Oferta Hilton include cazare o noapte pentru 2 persoane in camera dubla, mic dejun si cina romantica in cadrul restaurantului Versailles.

Agentia de turism TravelBiz s-a pregatit cu 100 de pachete pentru Ziua Indragostitilor, atat in tara, cat si in afara. “Anul trecut am vandut 70 de pachete cu ocazia Valentine’s Day, iar anul asta avem disponibile 100 de pachete care pot fi suplimentate daca cererea va fi mai mare”, a declarat, pentru Wall-Street, Simona Veteleanu, directorul general al TravelBiz.

Oferte interne pentru Valentine’s Day:

Sambata de Sus, pensiune Emma, 3 stele - de la 120 lei/persoana, Eximtur si Go Travel
Brasov, hotel Grand, 4 stele - de la 250 lei, TravelBiz
Mangalia, pensiunea Oituz, 3 stele - de la 210 lei, Go Travel
Eforie Nord, hotel Europa, 4 stele - de la 250 lei, TravelBiz
Mamaia, hotel Malibu, 4 stele - de la 199 lei, Go Travel
Poiana Brasov, vila Alexandra, 3 stele - de la 260 lei, TravelBiz
Sinaia, hotel Palace, 4 stele - de la 505 lei, TravelBiz


Parisul si Venetia raman in trend. Bulgaria castiga teren

Parisul si Venetia raman in trend. Bulgaria castiga terenPrintre cele mai cautate destinatii externe pentru Valentine’s Day sunt Paris, Venetia, Roma, Barcelola, Bruxelles, Londra, Viena, Praga, Larnaca, dar si Bulgaria. “Anul trecut, Bulgaria a fost cea mai bine vanduta destinatie de Ziua Indragostitilor, asa ca si in 2010 avem o oferta foarte buna pe Bulgaria, 100 de euro/ 2 nopti de cazare la un hotel de 5 stele”, a adaugat Simona Veteleanu (foto).

“Pentru extern, avem pachete in orase europene (Paris, Roma, Barcelola, Bruxelles, Londra, Viena, Praga) ce includ cazare trei nopti in hoteluri centrale de trei sau patru stele, bilet de avion si mic dejun. Aceste minivacante romantice au preturi ce incep de la 199 euro/ persoana”, declara reprezentanta Go Travel.

Ziua Indragostitilor coincide si cu vestitul Carnaval de la Venetia, asa ca orasul italian este intotdeauna printre cele mai cautate destinatii.

“Pana in acest moment, stim cu siguranta ca peste 40 de cupluri dintre clientii nostri vor petrece Valentine’s Day la Venetia”, spune Ionita.

Cel mai scump pachet vandut pana in prezent de agentia Go Travel pentru Valentine’s Day in acest an este o minivacanta la Milano. Costul pachetului este de 15.000 euro si include cazare 3 nopti intr-unul din apartamentele binecunoscutului Seven Stars Galleria Hotel, bilete de avion, sesiune de shopping cu un stilist profesionist timp de doua zile, o zi de rasfat in cuplu la SPA, iar in ziua de 14 spectacolul Don Govanni la Scala din Milano, urmata de o cina romantica.

“Pana in prezent, s-a vandut decat o mica parte din pachetele pentru Ziua Indragostitilor, perioada de varf a vanzarilor fiind in intervalul 20 ianuarie-10 februarie”, declara reprezentantii agentiilor.

Austria a ramas o destinatie cautata in februarie mai ales de schiori. “In februarie anul trecut 22.212 de romani au vizitat Austria, majoritatea preferand Viena si Salzburg-ul. Printre cele mai romantice locuri din Viena sunt Restaurant Himmelsstube im Hotel am Parkring sau Candlelight Dinner Riesenrad. In Salzburg, indragostitii prefera locuri precum Romantikhotel Gmachl, Hoteldorf Grüner Baum sau Kaiserhof”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Oficiul National de Turism al Austriei.

Oferte externe pentru Valentine’s Day:

Bulgaria, Albena, Flamingo Grand Hotel, 5 stele - de la 96 euro/persoana, Aerotravel
Budapesta, hotel Danubius, 4 stele - de la 100 euro, TravelBiz
Paris, hotel Opera, 3 stele - de la 279 euro, Go Travel
Roma, hotel Waldorf, 3 stele - de la 239 euro, Go Travel
Barcelona, hotel Maritim, 4 stele - 249 euro, Go Travel
Venetia, hotel Russot 4 stele - de la 319 euro, Eximtur


Companiile aeriene vin cu oferte speciale pentru destinatiile romantice

Companiile aeriene vin cu oferte speciale pentru destinatiile romanticePentru cei care vor pleca pe cont propriu, companiile aeriene vin cu preturi speciale pentru Ziua Indragostitilor.

Astfel, operatorul low-cost Blue Air a introdus discount-uri de 50% la biletele de avion pe rute internationale cu ocazia Valentine's Day.

Biletele cu tarife promotionale pot fi achizitionate in intervalul 11-17 ianuarie, iar perioada de calatorie trebuie sa fie in perioada 10-18 februarie.

Discount-ul de 50% este valabil pentru cele 50 de rute internationale operate de Blue Air.

Tot cu ocazia Valentine’s Day, compania aeriana low-cost a introdus bilete de la 2,99 euro, plus taxe, pe cursele Cluj-Napoca - Roma si Cluj-Napoca - Paris, in perioada 11 ianuarie -27 ianuarie.

"Aceasta este o promotie prin care dorim sa oferim clujenilor sansa de a vizita doua din cele mai populare destinatii din Europa. Aceste orase sunt extrem de solicitate indeosebi in aceasta perioada, in care urmeaza St. Valentine's Day, reducerile de sfarsit de sezon si sarbatorile de inceput de martie", a declarat Adrian Ionascu (foto), directorul general al companiei.